Çiftçiye destek

Konya Büyükşehir Belediyesi, fide ve fidan desteğine devam ediyor. Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, “2014’ten itibaren tarıma desteklerimiz kesintisiz bir şekilde devam ediyor” dedi

Konya Büyükşehir Belediyesi Mevlana Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen programda 31 ilçeden daha önce başvurusu alınan çiftçilere tohumları teslim edildi.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, bitkisel ve hayvansal üretimine katkı sağlamak amacıyla tarıma ve tarımsal projelere büyük önem verdiklerini söyledi.

TÜM ÇİFTÇİLERİMİZİN YANINDA OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ

Konya’nın Türkiye’de tarımın en önde olduğu şehirlerden birisi olduğunu vurgulayan Başkan Altay, “Konya, sadece kendisi için değil Türkiye’nin gıda güvenliği için de önemli üretimler gerçekleştiriyor” diye konuştu.

Çiftçilere sağlanan destekler kapsamında özellikle daha az su isteyen bitkilerin teşvik edildiğini ifade eden Başkan Altay, “Büyükşehir Yasası’ndan itibaren kırsalda yaşayan vatandaşlarımızın gelirlerinin ve ürün çeşitliliğinin artırılmasıyla ilgili yoğun bir çaba içerisindeyiz. Özellikle Macar fiği gibi daha az su isteyen bitkilerimizin özellikle yem bitkisi olarak kullanılmasıyla ilgili bir çalışma içerisindeyiz. 2014’ten itibaren tarıma desteklerimiz kesintisiz bir şekilde devam ediyor. Bu yıl da inşallah bu tohumları çiftçilerimize dağıtarak, yüzde elli hibe destekli bir şekilde üretimin artmasını sağlamış olacağız. Emeği geçen tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Özellikle Konya’da hem hayvansal hem tarımsal üretimle uğraşan 31 ilçemizdeki tüm çiftçilerimizin yanında olmaya devam edeceğiz.” değerlendirmesinde bulundu.

HABER MERKEZİ

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri