Çiftçinin gözü yağmurlarda

Son yıllarda kurak bir mevsim geçirdin çiftçilerin gözü yağmurlarda. Konyalı çiftçilerin ürünlerini ekmek için yağmur zamanını bekliyor. Meteoroloji ise Konya için yağış gözükmediğini söylüyor.


Türkiye bu yıl sonbaharı kurak geçiriyor. Yağmurların gecikmesi ise çiftçiyi de zor durumda bırakıyor. Anadolu’da yeterli yağış olmamasına karşın ekimler başladı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün eylül ayı yağış raporu da yaşanan kuraklığı ortaya koydu.

Türkiye geneli eylül ayı yağışları normalinin ve geçen yıl eylül ayı yağışlarının altında kaldı. Yağışlar normaline göre yüzde 33, geçen yıl eylül ayı yağışlarına göre de yüzde 14 azaldı. Rapora göre bölge geneli yağışlarda ise Ege ve İç Anadolu bölgeleri hariç tüm bölgelerde normaline göre azalma oldu.

Eylül ayı yağışlarında Trakya ve Doğu Anadolu’nun batısı, Mardin çevreleri hariç Güneydoğu Anadolu, Batı Karadeniz, İstanbul’un Anadolu Yakası, Yalova, Bursa, Çorum, Yozgat, Mersin, Antalya, Gümüşhane, Hatay, Şırnak ve Hakkari çevrelerinde yüzde 60-80 azalma oldu. Kırklareli, İstanbul’un batısı, Aydın, Muğla, Denizli, Uşak, Kütahya, Isparta, Afyonkarahisar, Ankara, Nevşehir, Kayseri, Samsun, Kars ve Siirt çevrelerinde ise normallerine göre yüzde 100’den fazla artış var.

HABER MERKEZİ

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri