Çiftçinin borçlarına erteleme

AKP Konya Milletvekili Orhan Erdem, düzenlediği basın toplantısında aşırı yağış ve doludan zarar gören çiftçilerin Ziraat Bankası ve Tarım Kredi Kooperatiflerine olan borçlarının ertelendiğini söyledi.
 Erdem, “ Hasat mevsiminin sonuna geldiğimiz şu günlerde hasat mevsiminin başından itibaren fazla yağış, dolu ve selden dolayı yüzde 30 oranında zarar gören çiftçilerimizin borçları bir yıl vade ile yüzde 7 faiz ile ertelenecek.     Bu uygulama sadece Ziraat Bankası ile Tarım Kredi Kooperatiflerini kapsamaktadır. Çiftçilerin özel bankalara olan borçları bu uygulamaya girmemektedir. Afetten dolayı maddi sıkıntılar içerisinde olan çiftçilerimiz bu kararname ile rahat bir nefes almışlardır. Hükümetimiz her zaman olduğu gibi çiftçimizin yanında olmaya devam edecektir. Cenabı Allahtan böyle bir afeti bir yaşatmamasını diliyorum” dedi.
Erdem çiftçilerin MEDAŞ’a olan borçlarının da Ekim ayında ele alınacağını ifade ederken,  “Çiftçinin MEDAŞ’a olan borcunun bir kısmı özelleştirmeden sonra hazineye bir kısmı da söz konusu kuruma devredilmişti. Yoğun gündemde bu konu ele alınamadı ancak Konya ve civar illerin bakım ihaleleri yapıldı. Ekim ayı geldiğinde de borçlar konusu gündeme gelecektir. Çiftçimizin elektrik borçları da ele alınacak” diye konuştu.
Konya’nın Kırsal Kalkınma Projesinden önemli oranda faydalandığına da dikkat çeken Erdem, “Hükümetimiz döneminde  yüzde 50 hibe destekli 51 Kırsal Kalkınma Projesine 10 Milyon TL Hibe verilmiştir.. Aynı dönemde 2 bin 338 makine ekipmanına 17 Milyon TL hibe verilmiştir.  Bunlar İşleme, depolama, paketleme tesisleri, bakliyat paketleme, süt işleme ve sulama projeleri gibi başlıklardan oluşmaktadır.  Bu bağlamda 45 projenin uygulaması da devam etmektedir. Bu projelere 2010 yılında 5,2 Milyon ödenek tahsisi edilmiştir. İlimiz Türkiye bazın da bu alanda en çok destek alan illerin başında yer almıştır” diye konuştu.
Konuşmasının sonunda son günlerde yaşanan siyasi olayları da değerlendiren Erdem, “Referandum ile ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Biz referandumdan Konya olarak umutluyuz. Diğer partilerden de evet oyu kullanacağını söyleyenlerin sayısı artıyor. Bu artık partiler üstü bir olay oldu. İdamı gündeme getirenlere açıkça söylemek istiyorum, AKP dahil hiçbir parti idamı geri getiremez. Bu değişiklik ile Türkiye’de bir ayıp kalkıyor. Önce bu ayıbı kaldıralım daha sonra gelişmelere bakarız” şeklinde konuştu.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri