"Çiftçilerimiz, Tarım Kredi Hibelerinden Yeterince Yararlanamıyor"

Gıda, Tarım Ve Hayvancılıktan Sorumlu Erzurum Vali Yardımcısı Abdurrahman İçyer, üretici ve çiftçilerin Avrupa Birliği tarım kredi hibelerinden yeterince yararlamadığını söyledi. İçyer, çiftçi ve üretecilere proje hazırlayıp hibe...

Gıda, Tarım Ve Hayvancılıktan Sorumlu Erzurum Vali Yardımcısı Abdurrahman İçyer, üretici ve çiftçilerin Avrupa Birliği tarım kredi hibelerinden yeterince yararlamadığını söyledi. İçyer, çiftçi ve üretecilere proje hazırlayıp hibe yardımlarından sonuna kadar yararlanmaları çağrısında bulundu.

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Erzurum Koordinatörlüğü, Avrupa Birliği'nin kredi desteği ile 13. dönem çağrı tarımsal üretim ve yatırım tanıtım toplantısını Ticaret ve Sanayi Odası'nda gerçekleştirdi.Vali Yardımcısı Abdurrahman İçyer, Erzurum'un zengin olan tarımsal potasiyelinden yeterince faydalanamadığını ifade etti. İçyer, kalkınma ajansları, Doğu Anadolu Kalkınma Birliği, TKDK gibi tarım ve üreteciyi destekleyen çok sayıda kurumun varlığına rağmen çiftçi ve üreticilerin hibe fonlarından yararlanamamasının üzüntü verici olduğunu kaydetti. Taşrada proje yapmanın zor olmasına rağmen TKDK'nın proje içerisinde danışmanlık ücreti ödediğine de dikkat çeken Vali Yardımcısı,"Türkiye'nin en çok et ve süt üreten 3 şehrinden birisiyiz. Ancak buna rağmen AB hibe fonlarından hala yeteri kadar faydalanamıyoruz. AB'nin ülke tarımına verdiği fonları sonuna kadar kullanalım. Zengin bir tarım potansiyelimiz var ve biz bunu maalesef yeteri kadar değerlendirerek üretile dönüştüremiyoruz." dedi.

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Osman Akar da, kırsal alanda gelirin artırılması, küçük ve orta ölçekteki tarım işletmelerinin desteklenmesi ile diğer tarım etkinliklerinin desteklenmesine önem verdiklerini söyledi. Akar, AB hibe fonları ile TKDK'nın bu yıl kredi limitini 800 bin liradan 1 milyon liraya çıkarttığına vurgu yaparak,"Tarımsal kalkınmaya önem veriyoruz. Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Erzurum Koordinatörlüğü'de 2006 yılından itibaren 13 çağrı dönemine çıktı. Çiftçilerimizi bu hibe kredilerinden yararlanmaya davet ediyoruz. İlimizde 55 proje uygulamaya konuldu. Bu projelere ise toplamda 11 milyon lira hibe desteği verildi." diye konuştu.

Programda daha sonra TKDK şube müdürü Metin Hanoğlu hibe başvuruları, proje kapsamındaki mal ve hizmet alımları ile projenin uygulaması hakkında çiftçi ve üretecilere sunu eşliğinde bilgi verdi. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri