Çiftçilere Yok Olmak Üzere Olan Kuşlar Hakkında Bilgi Verildi

Muş Kültür Tabiat Varlıklarını Koruma Geliştirme Tarih ve Sanat Derneği, Ankara Muş-Der ve WWF Türkiye'nin (Doğal Hayatı Koruma Vakfı) ortak yürüttüğü 'Muş'ta Toy ve Telli Turna Koruma Projesi' kapsamında Yeşilova beldesinde bilgilendirme...

Muş Kültür Tabiat Varlıklarını Koruma Geliştirme Tarih ve Sanat Derneği, Ankara Muş-Der ve WWF Türkiye'nin (Doğal Hayatı Koruma Vakfı) ortak yürüttüğü 'Muş'ta Toy ve Telli Turna Koruma Projesi' kapsamında Yeşilova beldesinde bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Yeşilova Belde Belediye Başkanı İlhan Çiftçi başkanlığında yapılan toplantıda, yok olma sınırında olan toy kuşları ve telli turnalar hakkında bilgi verildi. Toy ve telli turnalar için aktif bir rol üstlendiklerini ifade eden proje koordinatörü Kasım Avci, bölgenin eko dengesini korumayı hedeflediklerini söyledi. Avci, "Dünya ölçeğinde nesilleri birinci dereceden yok olma sınırında olan toy kuşlarının en önemli üreme alanları Muş ve Bulanık ovalarıdır. Anadolu kültüründe önemli bir yere sahip olan telli turna kuşu ise yalnızca Muş il sınırları içinde üreme yapan ve yok olma sınırında olan bir kuş türüdür.” dedi.

Toplantıdan sonra afiş ve broşür dağıtıldı.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri