"Çiftçilere verilen destek yeterli değil!"

Saadet Partisi Derbent İlçe Başkanı Hüseyin Karaçam, "20 yıllık AKP iktidarında maalesef her geçen gün köyler boşalıyor, çiftçi tarım ve hayvancılıktan uzaklaşıyor" dedi

Saadet Partisi Derbent İlçe Başkanı Hüseyin Karaçam, Saadet Partisi Konya İl Başkan Yardımcısı Mehmet Küçükgünay, Saadet Partisi İl Yönetim Kurulu üyesi, Derbent ilçe müfettişi Hamza Okur ve beraberindeki heyet ilçede kurulan pazarda Pazar esnafının ve vatandaşların istek ve şikayetlerini dinledi. 

KÖYLER SÜREKLİ BOŞALIYOR

Saadet Partisi Derbent İlçe Başkanı Hüseyin Karaçam, yaptığı konuşmada çiftçilerin ve esnafların sorunlarını dile getirdi. 20 yıllık AKP iktidarında maalesef her geçen gün köyler boşalıyor, çiftçi tarım ve hayvancılıktan uzaklaşıyor. Neden? Çünkü üretim yapmak her geçen gün çok daha zorlaşıyor, neredeyse imkansız hale geliyor. Tohumdan mazota, gübreden diğer girdilere kadar yapılan zamlar üreticiyi bıktırdı ve tarımdan kopardı. Gelişmiş ülkeler kendi üreticisine destek verirken, üreticisini kotalarla, gümrüklerle korurken biz çiftçimizi küresel sermayenin ve onların içerideki işbirlikçilerinin karşısında korumasız  ve çaresiz bir durumda bıraktık. 

TARIM ALANLARINI BETONLAŞTIRDILAR

Dünyanın en verimli tarımsal arazilerine sahip Türkiye’de bu arazileri imara açarak betona boğdunuz. Ülke yönetimi anlayışınız, inşaat yapmakla, betonla eşdeğer. Nedir sizdeki bu beton sevdası? Bir grup azınlık yüksek beton rantlarıyla zenginleşirken, milyonlarca insan Türkiye gibi bir ülkede, açlıkla karşı karşıyadır. Burası sözün bittiği yerdir! Tarih, bugün yaşananları, sizdeki bu büyük vizyonu kaydedecek ve gelecek nesillere aktaracaktır!

RAFLARDAKİ FİYATLAR SONUÇ, YANLIŞ POLİTİKALAR İSE SEBEPTİR

Bugün raflardaki fiyatlar bir sonuçtur ve bunun en büyük sebebi de AKP’nin yanlış ekonomi ve tarım politikalarıdır. Bunun sorumlusu üretici değildir. Bunun sorumlusu üreticiyi sömüren sermayedir ve elbette ki bütün bunlara göz yuman, üreticiyi ve tarımı, vahşi kapitalist piyasanın elinde korumasız bırakan işbaşındaki iktidardır. 

BECEREMİYORSANIZ, BİLENLERDEN YARDIM ALIN

Allah, “Emanetleri ehline verin!” buyuruyor. Bu ülkede her alanda olduğu gibi, tarım ve hayvancılık, gıda alanlarında da sayısız uzmanımız vardır. Madem siz beceremiyorsunuz, bilenlerden destek alın. Sistemli ve sürdürülebilir bir tarım politikası oluşturun, girdi maliyetlerini düşürün, üreticiyi destekleyin, ülke tarımını, hayvancılığını koruyun, aracılık sistemini ve tekelleşen zincir marketleri denetim altına alın. Bu anlayışla devam ederseniz, ufukta daha da karanlık günler bizleri beklemektedir, göz göre göre artık bu yanlışlıkları sürdürmeyin yoksa bunun vebalini ödeyemezsiniz.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (2)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Gündem Haberleri