Çiftçiden aidat almaktan başka bir şey bilmiyorlar!

Sarayönü Ziraat Odası Meclis Başkanı Mustafa Turan, Kanal 42'de Recep Cingöz'ün hazırlayıp sunduğu Tarım Masası'na telefonla bağlanarak, hakkındaki iddialara cevap verdi.

Sarayönü Ziraat Odası Meclis Başkanı Mustafa Turan, Kanal 42'de Recep Cingöz'ün hazırlayıp sunduğu Tarım Masası'na telefonla bağlanarak, hakkındaki iddialara cevap verdi. Delegelere para yedirmediğini ve hiç birini tatile götürmediğini söyleyen Turan, vatandaşın seçtiği delegelerin iradelerini odaya yansıtmadığını da belirtti. 4 yıldır Ziraat Odaları'nda görev yaptığını hatırlatan Turan, "Hiç bir şekilde delegelere para vermedim, versem seçimlerde 2 kez kaybetmezdim" dedi.

Ziraat Odasına bağlı çalışan personelin 5 aydır maaş alamadığı iddialarına da cevap veren Turan, şunları kaydetti: "Çiftçi Mallarını Koruma Başkanlığı'na varıp da hiç bir çiftçi aidatını ödemiyor. Bu insanlar, bekçi paralarını tabi ki ödeyemez. Çiftçi Mallarını Koruma Başkanlığı haciz gelecek duruma geldi. Biz de Çiftçi Mallarını Koruma Başkanlığı ile Ziraat Odalarını kanuni olmadığı halde birleştirelim dedik. Mecut başkan böyle bir inisiyatif aldı. Ziraat Odaları çalışanlarının maaşları, genel merkez tarafından ödenmektedir. 26 bekçimiz var. Odanın bu bekçilere 5 aylık değil, cüzi miktarda borcu var. Yıllık 650 bin lira gelirimiz var fakat çiftçiye hizmet yok.

"Makine parkı neden boş sorusunu da yanıtlayan Turan, "Bakın, bu konu hepimizin problemi. İl Tarım'dan ilçeye gelen makineler var. İlçe Tarımın avlusunda da tüm araçlar mevcut fakat hepsi kullanılmaz halde. Bu suç kimin? Çiftçi, araçları düzgün kullanmıyor" şeklinde konuştu.

Sarayönü Ziraat Odası Başkan Adayı Engin Çelik de  Sarayönü Ziraat Odası Meclis Başkanı Mustafa Turan'ın gerçekleri gizlediğine dikkat çekerek, "Mustafa bey, ilçede çiftçi yararına yapılmış bir icraatlerini söylesin bize. Çiftçilerden sadece aidat alıyorlar. Mustafa bey, bunlara değinsin. Başkan olduğum takdirde çiftçinin eli ayağı olan bütün makineleri üreticimizin hizmetine sunacağım. Bu konuda buradan da söz veriyorum" dedi.

MESUT TURAN 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri