Çiftçi Malları Koruma Uygulamaları Masaya Yatırıldı

Bursa İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nde yapılan toplantı ile 4081 sayılı Çiftçi Mallarının Korunması Hakkında Kanun ve uygulamaları değerlendirildi.İl Müdürü Ömer Çelik başkanlığında yürütülen toplantıda, Koordinasyon...

Bursa İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nde yapılan toplantı ile 4081 sayılı Çiftçi Mallarının Korunması Hakkında Kanun ve uygulamaları değerlendirildi.

İl Müdürü Ömer Çelik başkanlığında yürütülen toplantıda, Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürü Gürsel Günay ile konu uzmanları hazır bulundu. Ayrıca toplantıya İnegöl, Yenişehir, Orhangazi, Mudanya, Karacabey, Mustafakemalpaşa, Nilüfer, Osmangazi, Yıldırım, Kestel ve Gürsu’dan çiftçi mallarının koruma meclisi başkanlıkları başkan ve başkan yardımcılarının yanı sıra ilçe gıda tarım ve hayvancılık müdürlüklerinde konuyla ilgili görev yapan teknik personeli de katıldı.

Toplantıda, 30 Mart 2014 tarihinde yapılan mahalli idareler seçiminden sonra göreve başlayan koruma meclisi üyelerine kanun ve uygulamaları hakkında bilgiler verildi. Çiftçi mallarının koruma meclisi başkanlıklarının kuruluşu, görev alanlarının belirlenmesi, yürütülecek hizmetler, çalışanlar ve bütçe uygulamaları ile ilgili yaşanan sorun ve çözüm önerileri hakkında katılımcıların görüş ve önerileri de alındı.

KORUMA MECLİSLERİ TEK ÇATI ALTINDA

İl Müdürü Ömer Çelik, toplantıda yaptığı değerlendirmede, 1940'lı yıllarda çıkarılan bir kanunla sunulan ‘Çiftçi Malları Koruma Hizmetinin’ çok önemli bir görev olduğunu belirtti.

İl Müdürü Ömer Çelik, 30 Mart 2014 mahalli seçimlerinden sonra ilçelerde de çiftçi mallarını koruma meclislerinin tek çatı altında tüm ilçeye hizmet vermeye başladığını söyledi.

Çiftçi mallarının koruma meclisi başkanlıklarının yegane görevinin koruma alanlarındaki çiftçi mallarını korumak olduğunu aktaran Çelik, “Mahalli seçimlerden sonra göreve gelen yeni koruma meclisleri ile Bursa genelinde uygulamada karşılaşılan sorunların çözümü ile bilgi eksikliklerinin giderilerek uygulamada birlik sağlanmasını hedefliyoruz. Öncelikli hedefimiz, 2014 yılı içinde bu eksikliklerimizi giderip ilgili kanun çerçevesinde 2015 yılından itibaren yapılacak uygulamalar ile çiftçi malları koruma faaliyetlerini eksiksiz ve sorunsuz olarak yürütmektir.” dedi.

Çelik, seçilen çiftçi mallarının koruma meclisi başkanlıklarının ilçe bazında taleplere bağlı olarak koruma alanını belirleyip hizmet vereceğini sözlerine ekledi.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri