Çiçekçilerde Ramazan molası

Ramazan ayı gelmesiyle düğün ve törenlere ara verilmesi çiçekçilerin işlerini de yavaşlattı.

Ramazan ayı gelmesiyle düğün ve törenlere ara verilmesi çiçekçilerin işlerini de yavaşlattı. Konya Çiçekçiler Derneği Başkanı İsmail Dikici, çiçekçi esnafı olarak Ramazan ayı içerisinde bu sıkıntıları yaşadıklarını ifade ederek üyelerinin bir ay süre ile istirahata çekildiklerini söyledi. Dikici, “Ramazan ayı içerisinde nikah, düğün, açılış gibi bizim işlerimizi canlı tutan faaliyetler yapılmadığı için haliyle işlerimiz de büyük oranda durgunluk yaşanıyor. İşler yavaşlayınca bizlerde mecburen mesai saatlerimizi de değiştirmek zorunda kalıyoruz. Diğer günler sabah erkenden gelip geç saatlere kadar çalışan arkadaşlarımız Ramazan ayı içerisinde sabah 10.00 ile akşam 17.00 arası çalışıyor. Ancak dernek olarak bir şekilde çiçek ihtiyacı olan vatandaşlarımızın mağdur olmamaları için değişik bölgelerde nöbetçi çiçekçi uygulamasını devam ettiriyoruz” dedi.

Ramazan ayı içerisinde bazı özel iftar programlarının dışında taleb olmadığı için çiçek fiyatlarının büyük oranda düştüğünü de dile getiren Dikici, “Satışlar olmadığı için bizlerde fiyatlarımızı mecburen aşağı çekmek zorunda kalıyoruz. Diğer günler çiçek mezatlarında ortalama 300 kasa çiçek satılırken Ramazan ayı içerisinde 80 ile 90 kasa arasında satış zor olur. Mezatta satılan çiçekler de genelde gül ve benzeri kokulu çiçekler ile küçük ve ucuz maliyetli canlı çiçekler olur. Bunun için bizlerde fiyatları aşağı çekerek günlük ihtiyaçlarımızı karşılama yoluna gidiyoruz” diye konuştu.

Konuşmasının sonunda Dernek olarak Hastane önlerinde ve seyyarlarda çiçek satanlar ile mücadelelerinde önemli mesafe kat ettiklerini de yer veren Dikici, üyelerinin haklarını korumak için dernek olarak şimdiye kadar yaptıkları çalışmaları bundan sonrada aynı hassasiyet içerisinde yapacaklarını söyledi. Son olarak Pazartesi günü yapılacak olan genel kurul ve iftar programı hakkında üyelerini bilgilendiren Dikici, “Pazartesi gün Rixsos Otel’de vereceğimiz ve İnter Flora Türkiye Onursal Başkanı Gazi Doğan’ın da katılacağı iftar yemeği ve genel kurulumuza tüm üye arkadaşlarımızı davet ediyorum. Şimdiye kadar gösterdiğimiz ve tüm kesimlere örnek olan birlik ve beraberliğimizi bundan sonra da aynı şekilde devam ettirme gayreti içerisinde olacağız. Bu vesile ile Konya’da bu sektörde hizmet veren 140 üye arkadaşımıza bir kez daha hayırlı Ramazanlar dilerim” şeklinde konuştu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri