Çiçekçiler sezonu açtı

Havaların ısınmasıyla birlikte sezonu açan çiçekçiler havaların istenilen sıcaklığa ulaşmadığı için düğünlerin ileriki tarihlere alındığını belirterek henüz bekledikleri satışları yapamadıklarını söyledi

Yaz aylarının gelmesiyle birlikte düğünlerde eksik olmayan çelenk çiçek siparişleri çiçekçilerin yüzünü güldürüyor. Çiçekçiler aynı yoğunluğu Ramazan ayına kadar bekliyor. Çiçekçiler için evlilik hazırlıkları ve düğünler satışlarda önemli bir yer tutuyor. Damat adayları, kız istemeye giderken, nişan törenlerine giderken eş adayına buket çiçek götürüyor. Düğünde ise davetliler düğün yerine çelenk çiçek göndererek mutluluk dileklerini iletiyorlar. Bunun dışında çiçekçiler, gelin arabasını süsleyerek düğün pastasından pay alıyorlar.

Ünsal Çiçekçilik Sahibi Şerafettin Ünsal, düğün sezonunun açılmasıyla özellikle çiçek ve araba süsü siparişlerinde önemli bir artış olduğunu belirterek, “Kız isteme sezonu geçti. Özellikle sonbahar, kış aylarında damatlar kız istemeye giderken buket talebi artar. Bu yaz aylarında da çelenk siparişi olarak artış gösterir” dedi.

ÖZEL GÜNLERDE YOĞUNLUK VAR

Ünsal, buket çiçek fiyatlarının istenilen sayıda gül adedine bağlı olarak 35-40 liradan, Çelenk fiyatlarının ise 50-70-90 lira arası değiştiğini ifade etti. Yaptıkları işin yorucu olduğunu söyleyen Ünsal, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Sabah 5'te geliyoruz, gece 1'e kadar mesai yapıyoruz. Özel günlerde daha bir yoğunluk oluyor. Bu işin mesaisi yok. Düğün günleri arabalar iş yerimize gelir sırayla düğün arabalarını süsleriz. Bu süsleme işi, istenilen özelliklere göre fiyatı değişiyor.”

Artan talep üzerine online satış sistemi kurduklarını da ifade eden Ünsal, artık insanların çiçekçiye gelip, çiçek seçmek yerine, oturduğu yerden sanal alışverişe yöneldiğini söyledi. Ünsal, “Sektörde böyle bir açık gördüğümüz için konyayacicek.com adresinde sanal bir çiçekçi oluşturduk. Vatandaşlar oturdukları yerden çiçeği seçiyorlar adresi ve teslim saatini belirtip ödemelerini yapıyorlar biz de istek doğrultusunda siparişi hazırlıyoruz. Hazırladığımız ürünün fotoğrafını sipariş veren kişiye gönderiyoruz. Bunun için de hiç bir ek ücret almıyoruz. Vatandaşlarımız siteye oldukça ilgi gösteriyor” diye konuştu.

Çiçek satışlarının Ramazan ayına kadar artış göstermesi bekleniyor.

MEHMET AKİF SÜTÇÜ merhabahaber.com

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri