Churchill’in Tabloları Britanya’ya Sunuldu

İkinci Dünya Savaşı’na damgasını vuran isimlerden İngiltere Başbakanı Winston Churchill’in tabloları ailesi tarafından Birleşik Krallık’a sunuldu. Politikayı bıraktıktan sonra en büyük hobisi resim yapmak olan Churchill’in tablolarının...

İkinci Dünya Savaşı’na damgasını vuran isimlerden İngiltere Başbakanı Winston Churchill’in tabloları ailesi tarafından Birleşik Krallık’a sunuldu.

Politikayı bıraktıktan sonra en büyük hobisi resim yapmak olan Churchill’in tablolarının çoğu borç olarak aile evi Chartwell’de saklanıyor. Veraset vergisi bedeli olarak hükümete önerilen eserler hakkında gelecek yıl karar çıkması bekleniyor.

BBC Haber'e konuşan sanat tarihi uzmanı David Coombs, Churchill’in tablolarını ‘milli değer’ olarak değerlendiriyor. Hayatının hiçbir evresinde resim yapmayla ilgili özel bir eğitim görmemiş Churchill’in eserlerini Coombs, “Gerçekten çok iyi tablolara imza atmıştır. Ama bazen de o kadar iyi olduğunu söyleyemeyeceğim.” yorumunu yaptı.

Başbakan Churchill’in yaptığı eserlerin çoğu kişisel anılarını kapsıyor. Aile hayatını, bahçesini resmeden başbakan, her seyahatine mutlaka boya takımını da yanında götürürmüş. Churchill’in müzelerde sergilenen ve özel koleksiyonlarda bulunan 500’den fazla tablosu var. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Kültür Sanat Haberleri