Chrome 25 İle Ne Gibi Yenilikler Geldi?

Google’ın yeni özellikler eklediği tarayıcısı Chrome’un 25’inci sürümü kullanıcıların beğenisine sunuldu. Bakın bu yeni tarayıcı işlerinizi nasıl kolaylaştıracak.

Chrome 25 ile birlikte gelen en önemli özelliklerden bir tanesi Ses Tanıma özelliği. Bu özellik sayesinde artık sesle mail yazıp gönderme işlemlerini gerçekleştirebileceksiniz. Buna ek olarak Chrome bu yeni sürüm ile birlikte uygulamalara da sınır getirmiş durumda. Eğer bir uygulama Chrome içerisine yüklenecekse önce sizin isteğiniz alınıyor. Bunun yanı sıra daha iyi bir HTML5 desteğiyle donatılan yeni tarayıcı aynı zamanda WebGL hata yönetim desteği de sunuyor. Bu sayede kullanıcıların internette gezinirken karşılaşacağı hatalar en aza indirgenmeye çalışılmış.Yeni tarayıcı güvenlik açısından da gelişmiş özelliklerle donatılarak kullanıma sunulmuş durumda. Bildiğiniz gibi Google geçmiş dönemde tarayıcısında hata bulan geliştiricilere para vereceğini açıklamıştı. Bu tarz bir yöntemle tarayıcının altına üstüne getirilmesini sağlayan Google bilmediği birçok hatayı da gün yüzüne çıkardı. Bu hatalardan üç tanesini bulan Atte Kettunen adındaki geliştirici de bu emeği karşılığında Google’dan 2000 dolar almış durumda.

Google’ın yeni Chrome 25 tarayıcısı otomatik olarak güncelleniyor. Eğer otomatik güncelleme seçeneğiniz kapalı ise tarayıcının hakkında bölümünden güncelleme işlemini gerçekleştirebilirsiniz.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Teknoloji Haberleri