Chp'nin Olağanüstü Kurultayı Sorunsuz Devam Ediyor

Yeni genel başkanın belirleneceği CHP'nin 18. Olağanüstü Kongresi, Ankara ATO Conresium’da devam ediyor. 'Birlik ve Beraberlik' teması ile gerçekleştirilen kurultayın öğle öncesi oturumunda bu temayı destekleyen görüntüler yaşandı. Genel...

Yeni genel başkanın belirleneceği CHP'nin 18. Olağanüstü Kongresi, Ankara ATO Conresium’da devam ediyor. 'Birlik ve Beraberlik' teması ile gerçekleştirilen kurultayın öğle öncesi oturumunda bu temayı destekleyen görüntüler yaşandı. Genel başkanlık için yarışan iki aday Kemal Kılıçdaroğlu ile Muharrem İnce’nin yan yana oturması, birbiri ile el sıkışması, salondaki CHP'lilerin morellerini yükseltti.

Partililer, kurultaya katılmak için sabah saatlerinden itibaren ATO Congresium'a akın etti. CHP'liler ve gazeteciler, kimlik kontrolünün ardından salona alındı. Kurultay için delegeler ise hazirun defterini imzalayarak salona girebildi. Kongre merkezi, afiş ve pankartlarla donatıldı. Merkezin girişine ve kurultayın yapılacağı salona, "Güçlü CHP, güçlü demokrasi, güçlü Türkiye" pankartı asıldı. Salonun dışında ise led ekranlı televizyonlar kuruldu. Kurultay alanına alınmayan partililer, gelişmeleri buradan takip etti.

Milletvekilleri, PM üyeleri ve delegelerin yanı sıra kurultayda onur konukları da yerlerini aldı. Kurultayı, 905'e yakın gazeteci takip ediyor, ana salona ise aktüel kameralar alınmadı. CHP kurultayında salona ilk giren isim ise Muharrem İnce oldu. Salona eşi Ülkü İnce ile gelen Muharrem İnce, partililerden yoğun ilgi gördü. İnce için partililer bu sırada slogan attı. Mustafa Sarıgül ise kurultay salonuna üst kapıdan giriş yaptı. Sarıgül, alkışlarla, sloganlarla protokoldeki yerine oturabildi.

Kılıçdaroğlu, salona eşi Selvi Kılıçdaroğlu ile birlikte geldi. Kılıçdaroğlu, salona giriş yaptığında ise Çav Bella parçası çalınırken sloganlar atıldı. Kılıçdaroğlu, yoğun kalabalık arasında protokoldeki yerine doğru ilerledi. Oturduğu yerde ise yanında rakibi Muharrem İnce vardı. İki, aday partilileri beraber selamladı. Kılıçdaroğlu 944, Muharrem İnce ise 177 imza ile genel başkanlığa aday seçildi. Oy kullanmaya 14.30’da geçildi.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri