CHP'nin Mısır ziyaretindeki en çarpıcı detayı anlattı

CHP'nin Mısır ziyaretinde yaşanan diyaloglar ve edinilen izlenimler ortaya çıktı.

CHP Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı, Adana Milletvekili ve emekli Büyükelçi Faruk Loğoğlu, Mısır ziyaretinin detaylarını anlattı. 

 
Faruk Loğoğlu, "Mısır ziyaretiniz “utanç gezisi” olarak da nitelendirildi, utanç gezisi miydi?" sorusuna, "Ortada utanç verici bir durum varsa bu utancın sahibi biz değiliz. CHP’nin Irak’a, Mısır’a gitmesi değil Adalet ve Kalkınma Partisi’nin yani şu anda hükümette olan partinin Bağdat’a gidememesi, Mısır’a gidememesi asıl utanç verici tablodur." diye cevap verdi.
 
CHP'li Loğoğlu, "Mursi’nin serbest bırakılması ihtimali var mı?" sorusuna ise, "Edindiğimiz izlenime göre Mursi’nin serbest bırakılma şansı az. Sadece Müslüman Kardeşler ve ona bağlı siyasi örgütlerin çökertilmesi değil, o düşüncenin yok edilmesi, bastırılması şeklinde çok güçlü söylemler var." ifadelerini kullandı.
 
"'ERDOĞAN'I HEMEN YARIN İNDİRİN' DEDİLER"
 
Bugün'ün haberine göre; Türkiye Cumhuriyeti Başbakanlık makamı ve kurumuna sahip çıktıklarını, o kurumu korumak için müdahalede bulunduklarını söyleyen Faruk Loğoğlu, başından geçen bir diyaloğu şöyle aktardı:
 

 "Çok kalabalık bir koalisyon ortamında, bize “Hemen indirin Başbakan Erdoğan’ı, yarın indirin” dediler, “Yok öyle şey. Türkiye demokratik bir ülke, önce yerel seçimler, sonra genel seçimler var, arada cumhurbaşkanlığı seçimleri var. Türkiye’de seçimden seçime iktidarlar değişir.” dedim. Biraz fazla slogan filan atmaya başlayınca, “Biz sizlerin siyasi kurumlarınıza, şahsiyetlerinize saygı gösteriyoruz. Aynı saygıyı biz de Türkiye Cumhuriyeti Başbakanlığı’na ve siyasi şahsiyetlerimize aynen bekleriz.” dedim. Başbakanı her yerde eleştirdiler, müdahale etmedik, üzerine tuz biber de dökmedik ama kişiliğini hedef alan bir ortam oluştuğu için ona müdahale ettik."

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri