‘CHP’nin çarşaf açılımı fiyasko’

Konya İnanç Özgürlüğü Platformu 74. basın açıklamasını gerçekleştirdi.
Platform üyeleri adına açıklamayı yapan Ali Neyiş, Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) çarşaf açılımının oy beklentisiyle yapıldığını, ama halkın bu türlü oyunlara kanmadığını ve bu nedenle de açılımının fiyasko ile sonuçlandığını söyledi.  

CHP’nin yeni ortaya attığı Kur’an Kursu açılımının da oy beklentisiyle yapıldığını belirten Neyiş, “Bu parti bu topraklarda Kur’an öğrenimine getirilen yasaklarla aynı yaştadır. Tarihi kuruluşundan bu güne inanç ve özgürlüklere getirilen yasaklarla doludur. Bu nedenlerle bu açılım da fiyasko ile sonuçlanacaktır” dedi.  

Açıklamasında, Filisitin Devlet Başkanı Mahmut Abbas’a da yüklenen Neyiş, Abbas’ın İsrail’in Ramallah’a klonladığı biri olduğunu iddia etti.  Abbas’ın bir dizi temas için Türkiye’ye geldiğini anımsatan Neyiş, “Elinde Gazzeli Müslümanların kanı ve alnında insanlığa karşı girişilmiş bir katliamın kara lekesiyle ülkemize gelmiştir. Görev süresi dolmuş olan, şu an oturduğu makamda işgalci konumunda bulunan Abbas’ın, girişmiş olduğu diplomatik atılımın hiçbir anlamı yoktur” diye konuştu.

Mısır Devlet Başkanı Hüsnü Mübarek’i de İsrail’in maşası olmakla suçlayan Neyiş, Gazze’nin nefes kapısı olan Refah sınır kapısını İsrail’in isteği doğrultusunda kapatmasının ve insani yardımların geçişine izin vermemesinin buna kanıt olduğunu kaydetti.

Konuşmasında son olarak Ergenekon davasına değinen Neyiş, “Adı Ergenekon olan yapılanma ittihatçılardan almış olduğu mirası aynı kanlı yöntemlerle sürdürmektedir. Cumhurbaşkanlığı seçimiyle başlayan süreçte meclise uygulanan kuşatma, başörtüsü meselesi ve kapatma davasında oluşturulan baskının arkasında bu yapılanma vardır. Bu zalimlerin miadı dolmuştur. Umarız yargılama sonuna kadar gider ve suçlular gereken cezayı alır.” şeklinde konuştu. 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri