CHP'nin 89. kuruluş yıl dönümü

CHP'nin 89. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla Atatürk Anıtı'na çelenk sunuldu.

Atatürk Anıtı önüne gelen CHP Konya İl Başkanı Cumhur Koyuncu ve parti yöneticileri, sayggı duruşunda bulunduktan sonra İstiklal Marşı okudular.

Ardından Anıta çelenk sunan Koyuncu, gazetecilere yaptığı açıklamada, CHP'nin öz görevinin; Türk ulusunun 1920 Ankarası'nda başladığı aydınlanma devrimi yolculuğunu tamamlamak olduğunu söyledi.

Parti olarak emek, üretim, bilimsel düşünce, laiklik, hukuk üstünlüğü, tam bağımsızlık ve demokrasiden yana oldukların belirten Koyuncu, Türkiye'nin dünyadaki çağdaş uluslar arasında yerini alabilmesi, batılı normlara ve programa sahip olan CHP'yle mümkün olabileceğini ifade etti.

Koyuncu, şunları kaydetti:

''Türkiye'nin içinde bulunduğu bugünkü karanlık ortamda, CHP şanlı kuruluş tarihinin 89. yılında, tarihten gelen görev ve sorumluluğunun bilincindedir. CHP tasarladığı, toplumsal ve ekonomik düzen ile devlet yapısında çağın gelişmesinin insanca ve hakça yaşamanın gereği olan değişimlerin bugün de öncüsü olacaktır. Kurucusu ve ilk genel başkanı Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde laik, çağdaş cumhuriyetini kurarak, ülkeye demokrasiyi getirmiştir. CHP geçmişte olduğu gibi gelecekte de tüm yurttaşlarımızın güvencesi olacaktır.''

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri