Chp’liler, Kolin Şirketinin Önüne Zeytin Ağacı Dikti

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Şafak Pavey, Milletvekili Kadir Gökmen Öğüt ve partililer, Soma Yırca Köyü’nde kesilen zeytin ağaçları nedeniyle Levent’teki Kolin şirketinin önüne zeytin fidanı dikti. Ağaçların...

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Şafak Pavey, Milletvekili Kadir Gökmen Öğüt ve partililer, Soma Yırca Köyü’nde kesilen zeytin ağaçları nedeniyle Levent’teki Kolin şirketinin önüne zeytin fidanı dikti. Ağaçların kesilmesine tepki gösteren Pavey, Kolin İnşaat’ın beton yemeye mahkum olacağını söyledi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Şavak Pavey, Milletvekili Kadir Gökmen Öğüt, gençlik kolları temsilcileri Soma Yırca Köyü’nde zeytin ağaçlarını söken Kolin Holding’in Levent’te bulunan binası önüne 2 adet zeytin fidanı dikti. ‘Rant için değil doğa için el ele’ şeklinde slogan atıldı. Yırca Köyü’nün cesur köylüleri ve köy muhtarı Mustafa Akın’ın sözlerine katılmak için burada olduklarını belirten Pavey, “Kendileri çok büyük bir mücadele veriyorlar. Köy muhtarı, ‘Eskiden 500 kişiydik, bugün 500 bin kişiyiz’ dedi. Bugün bizde İstanbul’dan aynı çığlığa katılıyoruz. Zeytin ağaçlarını ve zeytinlikleri korumak için geliştirilen yasanın hayalet gibi başımızın üstünde beklemesinden çok sıkıldık. Bu ülkede 10 milyon insan, zeytincilik ve zeytinyağından, küçük zeytin bahçelerinden ekmeğini kazanıyor. Bütün köylülerimiz ve doğamızla birlikteyiz. Bugün zeytin ağaçlarımızı iyi dileklerimizle dikeceğiz, Kolin İnşaat’ın önünde. Havuz inşatçılığının önünde. Zeytin ağaçlarımızı asla rant için yedirmeyeceğiz. Bundan emin olabilirsiniz. Asıl yalnız olanlar ağaç düşmanları olacak. Beton yemeye mahkum olacak olan Kolin İnşaat olacak.” şeklinde konuştu.

Fidan dikenlere destek için gelen İtalyan Yeşiller Partisi Eş Başkanı Angele Boneni ise “Zeytin ağaçlarını, ağaçları kesmek hayatı kesmektir.” diye konuştu.

Milletvekili Kadir Gökmen Öğüt de “Gece 6 bin ağacı kesiyorlar. Aynısı Validebağ’da da yapıldı. Sabah 05.’de inşaata başladılar. Yürütmeyi durdurma kararını bile bile. Yargıyla daha önceden haber almaları bunların deyimiyle manidar. “ dedi.

Zeytin fidanları CHP’li gençler açılan çukurlara yerleştirdi. Milletvekili Öğüt, eline aldığı kazmayla, Şafak Pavey ise fidanların toprağını eliyle attı. Can suyu verilen fidanların önüne bir de döviz bırakıldı. CHP’li gençler, dikilen fidanların önünde milletvekilleriyle fotoğraf çektirdi.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri