Chp'li Vekiller Çiftçilerin Elektriğinin Kesilmesine Tepki Gösterdi

CHP Manisa Milletvekili Hasan Ören, son günlerde çiftçilerin elektriğinin kesilmesi sebebiyle Ramazan ayında köylerin susuz kaldığını söyledi.

CHP Manisa Milletvekili Hasan Ören, son günlerde çiftçilerin elektriğinin kesilmesi sebebiyle Ramazan ayında köylerin susuz kaldığını söyledi. Ören, köylülerin su ihtiyaçlarını eskiden olduğunu gibi kuyulardan taşıyarak giderdiklerini belirtti.

Ören, milletvekilleri Özgür Özel ve Sakine Öz ile birlikte CHP Manisa İl Başkanlığı binasında düzenledikleri basın toplantısında, hükümete ve Gediz Elektrik Dağıtım A.Ş. (GEDAŞ)'ye tepki gösterdi. Manisa’da yapılan elektrik dağıtımının özelleştirilmesiyle ilgili tepkileri olduğunu dile getiren Milletvekili Ören, elektriğin ekmek ve su gibi temel haklardan olduğunu söyledi. Elektrik dağıtımda yapılan özelleştirmenin bir özelleştirme değil, sadece yağmalama olduğunu öne sürerek, “Ben ve diğer milletvekilleri arkadaşlarımız, gecenin 02.00’sine kadar şikayetler alıyoruz. Birçok köy ve beldelerde mübarek günde, sadece özelleştirilen elektrik dağıtımı sebebiyle sular akmıyor. Evlerindeki dolaplar çalışmıyor. 70 TL’lik borç yüzünden elektrikleri kesik. Köylerde içme suyunu çalıştıran motorların elektrikleri kesilerek tüm köyler susuzluğa mahkum ediliyor.” dedi.

"Elektriği nasıl kullanıyorsan parasını da ödersin." sözünün doğru olduğunu belirten Hasan Ören, “Ama 70 TL’yi, 100 TL’yi ödeyemeyen insanların bunu niye ödemedikleriyle ilgili sıkıntıya bakmak gerekir. Siz özelleştirmeyi yaptınız. Geçmiş dönemde devletin elindeyken yine köylerde elektrikler kesilmişti ama biz milletvekilleri olarak gittik ve bunun yaz günü kesilemeyeceğini anlatarak açtırdık. Şimdi bu mübarek Ramazan gününde, bayrama bir hafta kalmış, domatesi, biberi tarlada olan çiftçinin sulama zamanı elektriği kesiyorsunuz. Şu anda çiftçinin tarladaki ürünü sıcaktan yanmaktadır. Eğer CHP iktidarda olsaydı, bu elektrik kesintilerinin çiftçinin mahsulünü topladığı zaman yapılacağı maddesini koyardık. Böyle bir şartla özelleştirme yapardık. O zaman elektrikleri şubat, mart aylarında kesin derdik ama ağustos ayında çiftçinin ve vatandaşın elektriğini kesiyorsanız bunu anlamak mümkün değildir.” diye konuştu.

Manisa’da yaşanan bu sıkıntıyla ilgili olarak Meclis’e soru önergeleri verdiklerini aktaran Milletvekili Öz ise çözüm konusunda adım atılmadığını söyledi. Özellikle tarım sulamalarında kullanılan elektriğin kesilmesiyle ilgili önemli bir mağduriyet yaşandığını aktaran Sakine Öz, “Evlerimizde buzdolapları çalışamaz hale geldi. İçme suyu pompaları kesilir hale geldi. Köylerimizde camilerimizin suyu, elektriği kesilecek. Bu mağduriyetin mutlaka duyulması gerekir.” dedi.

Meselenin ciddiyetini ne hükümetin ne GEDAŞ'ın ne de AK Parti Manisa milletvekillerinin kavrayabildiğini savunan Milletvekili Özel de şunları söyledi: “Biz elektrik dağıtımın özelleştirmesine karşı çıktı. AK Parti iktidarı, elektrik dağıtımının özelleştirilmesiyle her şeyin daha güzel olacağını söyledi ancak öyle olmadı, zamlar durmadı. Devletin devlet olması gereken duyarlılıklar ortadan kalktı. Öyle bir durumdayız ki GEDAŞ, ‘Ben onların en zayıf anını yakaladım.’ diyerek çiftçinin ve vatandaşın elektriğini kesiyor.” Şimdi görevin iktidarda olduğunu belirten Özgür Özel, “Ne yapması gerekiyorsa yapmalıdır. Bu elektriği kesenlere sesleniyoruz. Yaptıkları iş hukuki de değildir, çünkü hem genel hukuk hem de Ticaret Kanunu'nda bir esas vardır. Bir işletmeye haciz bile götürseniz, o işletmenin esas faaliyetini durduracak ekipmanları haczedemezsiniz. Bugün tarlasını sulamak için kullandığı sulama pompasının elektriğini kesmek, onun hayat damarını kesmektir. Bu sebepten CHP’li milletvekili olarak çiftçilerin mağduriyetini dile getirmek için gerekirse meydanlara kadar çıkacağız. Çiftçi cinnet geçirmeden, intihar etmeden soruna çözüm bulmak zorundayız, yoksa en kısa sürede bir sosyal patlama yaşanacak. Biz bunu görüyoruz. Bardaktaki son damla taşıp çiftçi GEDAŞ'ı başınıza yıktıktan sonra hiçbir şeyin kıymeti yoktur.” şeklinde konuştu. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri