CHP'li vekilden 'AK Parti ANDI'

CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel skandal bir açıklamaya imza attı. Başbakan Erdoğan'ın dün açıkladığı demokratikleşme paketini eleştiren Özgür Özel AK Parti'nin okullarda "Andımız" uygulamasını kaldırması üzerine "AKP andı" adında bir mesaj yayınlandı.

Mesajda Müminim, sünniyim, inançlıyım, ilkem, sübyanları sevmek, hocalara hürmet, Başbakan’a ömrümce biat etmektir” ifadeleri yazılıydı. Bu ifadeler arasında en çok tepki çekeni ise sübyanları sevmek oldu.

Bu ifadeyi Müslümanlara hakaret olarak algılayan sosyal medyadaki bir çok kullanıcı CHP’li vekili eleştiri bombardımanına tuttu. Eleştiriler üzerine geri adım adam CHP’li vekil Özgür Özel skandal tweetini yayından kaldırarak açıklama mesajları yayınladı. Açıklamasında özür dilemeyen Özel skandal mesajını savunmayı seçti.

ÖZÜR DİLEMEDİ NE KAST ETTİĞİNİ ANLATTI

Özgür Özel açıklamasında, “Bütün Manisa beni de, inancımıda, inanana saygımı da bilir. Mesele AKP'nin kendi statükosunu ve tahakkümünü dayatması meselesi... Önceki tweet tüm müminler sünniler böyledir manasında değil AKP kendi inancını, andını dayatıyor manasında bir eleştiridir. Attığım tweet bir AKP eleştirişidir. AKP'nin yeni andı şeklinde. Hakaret kastı asla yoktur, çarptırma çabaları kasıtlıdır. Beni tanırsınız asla öyle bir kastım yok. Olmadı, olmaz da. Küçüklerimi sevmek cümlesinin karşılığı olarak yazdım. Çok yanlış bir noktaya çekenler var, özür dilemek o imayı yapmış olmayı kabul etmek olur. Öyle bir kastım yok asla.” ifadelerini kullandı.

İşte CHP'li vekilin tweetleri:

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri