Chp'li Umut Oran: Başka Bir Partiyle İşbirliği Söz Konusu Değil

CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran, seçimlerde başka bir parti ile işbirliği konusunda, “Böyle bir işbirliği söz konusu değil.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran, seçimlerde başka bir parti ile işbirliği konusunda, “Böyle bir işbirliği söz konusu değil. Ama siyasetin doğal akışında belli partiler birbirini destekleyebilirler, belli adaylar diğer partilerin beğenisini, onayını, teveccühünü kazanabilir. Bunu, adaylar belli olduğu zaman zaten halkın eğilimleri, seçmenin eğilimleri bunu ortaya koyar.” dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran, gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını cevapladı. Mustafa Sarıgül’ün yeniden partiye üye olacağı yönünde çıkan haberlerin hatırlatılması üzerine Oran, yerel seçimlerde hangi adayla en yüksek oyun alınabileceğine yönelik bir çalışma yapıldığını belirtti.

Oran, “Tek hedefimiz, her noktada başarılı adaylar ortaya koymak hem de bugüne kadar aldığımız en yüksek oyu olmak. Yapılan anketlerde de yerel seçimlerle ilgili halkımızın teveccühü, aradaki makasın tek haneli rakamlara indiğini bize gösteriyor. Çok önemli bir kırılma noktası var. O da İstanbul. İstanbul’da adayımız belli olmamasına rağmen iktidar partisinin adayı zaten doğal olarak Başbakan Erdoğan olmasına rağmen, şu aşamada çok dar bir makasa sahibiz. Adayımız açıklandıktan sonra İstanbul halkının artık iktidardan, iktidarın anti demokratik, katılımcı, çoğulcu olmayan, otoriter yönetim anlayışından gerekli dersi sandıkta iktidar partisine vereceğine inanıyoruz.” diye konuştu.

ÜÇ ÖNEMLİ ŞEHİR

İstanbul, Ankara ve İzmir’in çok önemli üç şehir olduğunu dile getiren Oran, “İzmir zaten bizim şu aşamada, bunda da hiçbir endişemiz yok. Hiçbir tereddüt duymuyoruz İzmir’den. Aynı şekilde İstanbul’a çok yakınız. Ankara da en önemli hedeflerimizden biri. Ben bu yerel seçimlerde CHP’nin son derece önemli bir başarı elde edeceğine ve belki birileri için de sürpriz sonuçlar alacağına inanıyorum. Ancak adaylıklar veya burada yapılacak metodlarla ilgili herhangi bir özel şeyimiz yok. CHP olarak biz kendi adaylarımıza, örgütümüze, halkımıza güveniyoruz.” diye ifade etti.

Bir gazetecinin, “Herhangi bir muhalefet partisi ile işbirliğine nasıl bakıyorsunuz?” sorusu üzerine Oran, “Böyle bir işbirliği söz konusu değil. Bunu, genel başkanımız da daha önce ifade etti. Ama siyasetin doğal akışında belli partiler birbirini destekleyebilirler, belli adaylar diğer partilerin beğenisini, onayını, teveccühünü kazanabilir. Bunu adaylar belli olduğu zaman zaten halkın eğilimleri, seçmenin eğilimleri bunu ortaya koyar.” şeklinde konuştu.
CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri