Chp'li Türmen: Dün Yaşananlar Önemli Değildi

Anayasa Uzlaşma Komisyonu Üyesi, CHP İzmir Milletvekili Rıza Türmen, komisyonun dünkü toplantısında CHP’li üyeler arasında yaşanan tartışma ile ilgili, "Dün yaşananlar önemli değildi.

Anayasa Uzlaşma Komisyonu Üyesi, CHP İzmir Milletvekili Rıza Türmen, komisyonun dünkü toplantısında CHP’li üyeler arasında yaşanan tartışma ile ilgili, "Dün yaşananlar önemli değildi. Bir madde ile ilgili işin doğrusunu aramaktı." dedi.

Anayasa Uzlaşma Komisyonu, TBMM Başkanı Cemil Çiçek başkanlığında toplandı. Toplantı öncesinde CHP’li üye Rıza Türmen gazetecilerin sorularını cevapladı. Dünkü toplantıda yaşanan gerginliğin hatırlatılması üzerine Türmen, “Dün yaşananlar önemli değildi bence. Bir madde ile ilgili işin doğrusunu aramaktı, böyle bir arayıştı. Mükemmel nasıl olabilir, daha iyi nasıl olabilir. Acaba öyle yazılsa mı daha iyi böyle yazılsa mı daha iyi… Onun tartışması idi. Bu kadar da üzerinde durulacak bir şey değildi." diye konuştu.

Görüş ayrılıklarının olabileceğini söyleyen Türmen, "Görüş ayrılıklarından daha iyiyi, mükemmeli buluyorsunuz. Sonuç olarak daha doğruya ulaşıyorsunuz." ifadesini kullandı. Bir konu hakkında farklı görüşler dinlendiğinde onda da haklılık payı bulunabildiğini söyledi.
Usluba dikkat çeken Türmen, "Sakin bir şekilde tartışabilmek lazım, havayı germemek lazım." dedi.
Komisyonun çalışma usullerine ilişkin daha önce kabul edilmiş bir anlaşma olduğunu hatırlatan Türmen, "Ondan sonra ikinci bir anlaşma daha yaptık. Orada bazı boşluklar, usule ilişkin eksikler olabilir. Boşlukları doldurma ihtiyacı hissedilmiş olabilir, ona göre bu toplantı yapılıyor." şeklinde konuştu.
CHP Konya Milletvekili Atilla Kart ise, gazetecilerin sorularını cevaplamadı.

AK PARTİLİ İYİMAYA: AHLAKİ SÜRE SONA ERDİ, TABİ SÜRENİN SONUNA GELMEK ÜZEREYİZ.

Anayasa Uzlaşma Komisyonu Üyesi AK Parti Ankara Milletvekili Ahmet İyimaya da, "Toplanacağız, oturacağız, müzakere edeceğiz ve sanıyorum çalışmalara devam edeceğiz. Ancak komisyonumuzun ahlaki süresi sona ermiş, tabi süresinin sonuna gelmek üzereyiz.” dedi. Ahlaki süreyi 2012 Aralık olarak açıklayan İyimaya, tabi sürenin ise seçim sürecinin başlaması olarak nitelendirdi.
CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri