Chp'li Türeli: 'Ekonomide Öncelikli Dönüşüm Programı Eylem Planı' Yeni Değil

CHP İzmir Milletvekili Rahmi Aşkın Türeli, 10. Kalkınma Planı’nda yer alan 25 maddelik yapısal reform eylem planının 9 maddesinin, eylem planına dönüştürüldüğünü ve 'yeni' diye topluma sunulduğuna dikkat çekerek, "Ekonomide Öncelikli...

CHP İzmir Milletvekili Rahmi Aşkın Türeli, 10. Kalkınma Planı’nda yer alan 25 maddelik yapısal reform eylem planının 9 maddesinin, eylem planına dönüştürüldüğünü ve 'yeni' diye topluma sunulduğuna dikkat çekerek, "Ekonomide Öncelikli Dönüşüm Programı Eylem Planı yeni değil. Anlaşılan ekonomi kötüye gittikçe yeni planlar çıkacak karşımıza." dedi.

CHP Grubu Sözcüsü Rahmi Aşkın Türeli, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Kalkınma Bakanlığı bütçesi görüşmelerinde yaptığı konuşmada, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun, orta vadeli program üzerinde konuşmaya devam ederken birden bire 'Ekonomide Öncelikli Dönüşüm Programı Eylem Planı'nı açıkladığını hatırlattı. 10. Kalkınma Planı’nda yer alan 25 maddelik yapısal reform eylem planının 9 maddesinin taslak eylem planına dönüştürüldüğünü ve 'yeni' diye önlerine konulduğunu belirten Türeli, bunların yeni olmadığını söyledi. Türeli, "Anlaşılan ekonomi kötüye gittikçe yeni planlar çıkacak karşımıza." ifadelerini kullandı.

Başbakan’ın açıkladığı 2018 hedeflerinin artık eskidiğini ve onların bir hükmünün olmadığını dile getiren Türeli, "Sayın Başbakan bu verileri neden açıkladı anlamış değiliz. Ekonomi yönetimi içinde bir uyumsuzluk mu var? Neden 'Sayın Başbakan bunlar eskidi, biz bunları son Orta Vadeli Program’da yeniledik' denilmedi ya da Başbakan’a komplo mu kuruldu? Anlamak mümkün değil. Ekonomide çizilmeye çalışılan pembe tablolar gerçeği yansıtmıyor." diye konuştu.

Orta vadeli programların geç yayınlanmasının artık alışkanlık haline geldiğini dile getiren Türeli, şöyle devam etti: "Son derece gayriciddi bir yaklaşım olarak görüyoruz. Orta vadeli programların kredibilitesinde ciddi aşınma var. Bu hedeflerin gerçekçi belirlenmesinden kaynaklanıyor. Orta vadeli programların büyüme hedefleri gerçekçi değil. Hedeflerin daha gerçekçi hazırlanması lazım. Orta vadeli programdaki 2023 hedefleri de gerçekçi değil, kredibilitesi yok. Kısaca ekonomide yaşanan yapısal problemleri çözmekten çok uzakta bir orta vadeli programla karşı karşıyayız."

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri