Chp'li Türeli: Başbakanın Açıkladığı Eylem Planı Yeni Değil

CHP İzmir Milletvekili Rahmi Aşkın Türeli, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun açıkladığı “Öncelikli Dönüşüm Programı Eylem Planı”nı sürpriz buldu. Başbakan’ın açıkladığı hiçbir şeyin yeni olmadığını ifade eden Türeli, “Yeni...

CHP İzmir Milletvekili Rahmi Aşkın Türeli, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun açıkladığı “Öncelikli Dönüşüm Programı Eylem Planı”nı sürpriz buldu. Başbakan’ın açıkladığı hiçbir şeyin yeni olmadığını ifade eden Türeli, “Yeni gibiymiş gibi bir hava yaratıldı. Açıklanan maddeler zaten 10. Kalkınma Planı’nda var olan 25 maddelik ekonomide dönüşüm planın eylem planı haline getirilmiş hali. ‘Nereden çıktı bu’ diye düşünüyoruz. Ekonomide kredibilitenin yok olduğunu düşündünüz ki böyle bir çıkış yaptırdınız Sayın Başbakan’a.”dedi.

Türeli, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda 2015 yılının bütçesinin görüşüldüğü oturumda yaptığı konuşmasında, ekonomide hedeflerin bittiğini dile getirdi. Hükümetin belirttiği politikaların uygulanma şansının olmadığını kaydeden Türeli, “Başbakan bunları neden telaffuz etti anlamadık. Kimse, ‘Sayın Başbakan, bu söylediğiniz bu rakamların miadı bitti’ demedi mi? Başbakan’ın açıkladığı rakamlara ulaşılması mümkün değil. Neden bu rakamlar verildi anlamak mümkün değil.” diye konuştu.

Orta vadeli programların önemli olduğunu dile getiren Türeli, şöyle devam etti:

“Bunlar bir anlamda hükümetin kredibilitesi durumunda. Özel sektör açısından da yol gösterici önemi var ama bunun için orta vadeli programların gerçekçi hazırlanması gerekiyor. Güvenilirliği kalmadığı zaman orta vadeli programlar görevini yerine getiremiyor. Bu açıdan bakıldığında ekonomik programlarda yer alan büyüme hedeflerine ulaşılması mümkün değil.

Yeni Orta Vadeli Program günü kurtarma yöneliktir. Bı program, gerçekçi olmayan hedefleri nedeniyle güvenilir olma özelliğini kaybetmiştir. Bu dokümanlarla bu perspektiflerle ülkenin bir yere gitmesi mümkün değildir.”

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri