Chp'li Tezcan: Hükümet Teröre Destekle Vatana İhanet Ediyor

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, hükümeti vatana ihanetle suçladı. Hükümetin terör örgütlerine silah sağladığını savunan CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, bunun belgesinin yakalanan TIR'lar, tutulan tutanaklar ve...

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, hükümeti vatana ihanetle suçladı. Hükümetin terör örgütlerine silah sağladığını savunan CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, bunun belgesinin yakalanan TIR'lar, tutulan tutanaklar ve Cumhuriyet savcılarının soruşturma dosyalarında olduğunu söyledi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, partisinin Aydın İl Başkanlığı’nda yaptığı basın toplantısında, yakalanan TIR'larla ilgili belgeleri gösterdi. Tezcan, "Bu hükümetin vatana ihaneti tescillenmiştir. Geçmişinde ihanet konusunda bir hayli zengin siyasi sicile sahip olanlar CHP Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun vatanseferliğini test edecek ve tartacak kalibrede değildir. Bu belgelerden daha fazla belgeler var, onları da açıklayacağız. Paçanızı kurtaramayacaksınız. Türkiye’yi Ortadoğu’daki terör çetelerinin bir parçası haline getirip ondan sonra suçluların telaşı içerisinde sağa sola dönüp ağzınızdan salyalar saçarak başkalarını vatana ihanetle suçlamaya hakkınız yok. Bağımsız, ulusal ve uluslararası hukuk önünde bunun hesabını vereceklerdir." dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, Ortadoğu’da yaşanan olaylara paralel olarak Türkiye’de sokaklarındaki çatışmalarda herkesin sühulet içerisinde davranması gerekirken, muhalefet olarak kendilerinin sükunet çağrısı yaptıklarını, iktidarın Başbakan eliyle, hatta son günlerde tarafsız olması gereken Cumhurbaşkanı’nın da sürece müdahale ederek CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve CHP’yi vatan hainliğiyle suçlayacak ölçüsüz ve çatışma dilini kullandığını ifade etti. Tezcan, "Hem Başbakan hem de Cumhurbaşkanı çıkıp, 'IŞİD’e yardım ettiğimizin belgesi elinizde varsa açıklayın, eğer açıklamazsanız vatan hainisiniz' diye vatanseverliğinden hiç şüphe duyulmayan CHP Genel Başkanı’na ve CHP’ye hakaret edecek ölçüsüzlüğün içerisine girmişlerdir. İhanetin belgesi vardır. Söylediğimiz her sözün belgesi vardır. Siyasi geçmişleri ihanet konusunda bir hayli zengin olan bu zatlar çıkıp CHP’yi ihanetle suçlayabilme sahtekarlığını göstere bilmektedirler." ifadelerini kullandı.

Tezcan, hükümete şu soruları yöneltti: "Sayın Başbakan Türkiye Cumhuriyeti’nin IŞİD’e yardım yaptığı belgesi var mı diyor? Evet belgesi var. Hem de resmi belgeler. Bu (belgeyi göstererek) TC Adana Savcısı Aziz Takçı’nın askeri savcılıkta, verdiği resmi ifade tutanağıdır. Bu helvacı kağıdı değildir. Bu sokaktan toplanmış bir belge değildir. Adana’da görev yapan Cumhuriyet Savcısı’nın Genelkurmay Savcılığı’nda soruşturma sırasında verdiği imzalı resmi ifadedir. TIR, Kırıkhan’da durduruluyor. Arama izni veriyor Cumhuriyet savcısı. Arama izni şu; 'Terör örgütüne silah taşımak', bu suçla ilgili arama izni veriyor. Verilen arama izninde TIR'lar aramaya gidildiğinde devletin valisi, İçişleri Bakanı, Adalet Bakanı Başbakan’a kadar uzayan bir silsile ile aramayı durdurmak üzere müdahale ediyorlar. Bu TIR'lar MİT’in diyor. Peki niye aratmıyorsunuz? İçinde silah var. İkinci olayda da bu kez yine bir başka ihbar; El Kaide ve IŞİD terör örgütüne ki IŞID El Kaide kökenlidir, bunu herkes biliyor. Terör örgütüne silah götürülüyor diye, ihbar geliyor, arama kararı veriliyor. İşte devletin resmi belgesi (belgeyi gösteriyor) TC Hükümeti’nin. 'IŞİD’e ve El Kaide’ye silah sağladığına ilişkin belgeniz var mı' diyen Başbakan’a gösteriyorum. Devletin resmi belgesi, soruşturmada da savcının verdiği arama kararı. Ne diyor arama kararında 'Bu TIR'larda terör örgütlerine silah götürdüğü şüphesiyle bu TIR'lar aranacaktır. Bunlar remi belge değil mi? Senin savcın yaptığı soruşturmada yasa dışı terör örgütüne silah taşıyan TIR'ları tespit ediyor ve bunların üzerine gidiyor. TIR'lar aranmak üzere gidildiğinde karşına devlet çıkıyor. Adalet Bakanı Bekir Bozdağ savcıyı arıyor, TIR'ların aranmasını istemiyor. Peki ne var bu TIR'larda, TIR'larda neyin olduğu bu tutanaklarda yazıyor. TIR'ların tamamında mühimmat var. Şimdi belge isteyen Davutoğlu’na soruyorum. Bu silahlar nereye gidiyor. MİT TIR'larında silah neye taşınır?"

Sözlerine 'Adalet Bakanı’na ve Cumhurbaşkanı’na soruyorum' diye devam eden Tezcan, "Bunlar iftira ise açın dosyaları herkes koysun. Yayın yasağını kaldırın, kamuoyuna açıklayın. Siz TIR'ların taşınmasını organize edeceksiniz hükümet olarak, MİT’i başına koyacaksınız, görev yapan savcıların görev yapmalarını engelleyeceksiniz, TIR'ları aratmayacaksınız, önünden kaçıracaksınız ve silahların taşınmasına hükümet olarak refakat edeceksiniz, soruşturmalarda El Kaide IŞİD gibi terör örgütlerine silah sağlama soruşturması yapılacak, bu soruşturmanın üstünü örteceksiniz. Bu dosyalarla ilgili yayın yasağı koyacaksınız. Bu soruşturmayı yapan emniyet görevlileri, jandarma görevlileri ve savcılar hakkında soruşturma açacaksınız, soruşturmaların yapılmasını engelleyeceksiniz sondan sonra da çıkıp diyeceksiniz ki elinizde belge varsa çıkın açıklayın. Daha ne belgesi olacak. Dosyanın üstünü örtmek için herkes seferber olmuş. Devletin savcısı terör örgütüne silah kaçırılıyor diyor, kaçıran MİT koruyan başbakan, şimdi bizden belge soruyorlar." şeklinde konuştu.

HSYK seçimleriyle ilgili de konuşan Tezcan, "HSYK seçimi var, Türkiye’de yargı bağımsızlığının etkili güçlü iktidar kontrolünde olmayan bir yargı oluşmasını diliyorum. İktidar kontrolünden ve baskısından uzak yargı diliyorum." dedi. Tezcan, Alevilerin Ankara’da düzenleyeceği gösterisine de destek verdi. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri