Chp'li Tanal, Yırca Köyündeki Ağaç Kesimi İle İlgili Suç Duyurusunda Bulundu

CHP İstanbul Milletvekili Avukat Mahmut Tanal, Soma Yırca köyündeki ağaç kesimi ile ilgili, güvenlik görevlileri ve bu talimatı veren yetkililer hakkında suç duyurusunda bulundu. Manisa Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderilmek üzere Ankara...

CHP İstanbul Milletvekili Avukat Mahmut Tanal, Soma Yırca köyündeki ağaç kesimi ile ilgili, güvenlik görevlileri ve bu talimatı veren yetkililer hakkında suç duyurusunda bulundu.

Manisa Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderilmek üzere Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na dilekçe veren Tanal, 10 Mayıs 2014 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanan Bakanlar Kurulu kararıyla Manisa'nın Soma ilçesine bağlı Yırca köyündeki taşınmazların, Soma Kolin Termik Santrali'nin yapımı amacıyla 2942 sayılı Kamulaştırma Kanunu'nun 27. maddesine göre acele kamulaştırılmasına ilişkin işlem tesis edildiğini, fakat acele kamulaştırma yapabilmek için gerekli olan yurt savunması veya olağanüstü hal söz konusu olmadığını, 2942 sayılı Kamulaştırma Kanunu’nun 27. Maddesinin açıkça ihlal edildiğini belirtti.

Dilekçede, sözü edilen idari işlemin yürütmesinin durdurulması ve iptali istemiyle açılan dava süreci devam ederken, termik santral inşası için yapılan ağaç kesimini protesto eden Yırca köyü sakinlerinin, şüphelilerin saldırıları sonucunda darp edildiği ve biber gazı kullanılarak kasten yaralandığı ifade edildi.

Kolin Şirketler Grubu'nun güvenlik görevlilerinin, yaşanan olaylardan sonra işten çıkartıldığı ve yaptıkları açıklamada, "Bize iş garantisi, hatta emeklilik garantisi vererek buraya getirdiler. Ben mevcut işimden ayrılıp buraya geldim. Bizleri kandırıp köylülere saldırttılar. Onlarla karşı karşıya getirdiler. Sonra da kullanıp attılar. Bu böyle olamaz. Haklarımızı alıncaya kadar buradayız." ifadelerini kullandıklarını hatırlatan Tanal, dilekçesinde, "Şüpheli güvenlik görevlileri, kendi suçlulukları hakkında açıkça tanıklık yapmıştır. Dolayısıyla suçun ikrarı gerçekleşmiştir. Suçu işleyen kişi, olayı en yakından bilen kişidir. Dolayısıyla güvenlik görevlilerinin bu beyanlarının delil niteliğinde olduğu ve suçun ikrarını gerçekleştirdiği su götürmez bir gerçektir. Zira Yargıtay Ceza Genel Kurulu 2005/7-144 E. Ve 2005/150 K. sayılı kararında da belirtildiği üzere “Vicdani delil sisteminin geçerli bulunduğu ceza yargılaması hukukumuzda, özgür iradeye dayalı olan ikrarın da diğer tüm deliller gibi yargıç tarafından serbestçe takdir edilip değerlendirilmesi gerekir." dedi.

3573 sayılı Zeytinciliğin Islahı ve Yabanilerinin Aşılattırılması Hakkında Kanun uyarınca, özel koruma statüsüne sahip zeytin ağaçlarının sökülüp kaldırılması anılan yasanın 20. maddesi uyarınca bazı özel usul ve esaslara bağlandığını dile getiren Tanal, sözü edilen yasa hükmünde belirlenen şartlara ilişkin herhangi bir durum dahi söz konusu olmadığının altını çizerek; yargı kararı beklenmeden şüphelilerin gerçekleştirdiği ağaç sökme işlemleri ve bu müdahaleler sırasında gerçekleştirdikleri kasten yaralama eylemleri sebebiyle güvenlik görevlileri ile bu talimatı veren yetkililer hakkında suç duyurusunda bulundu.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri