Chp'li Tanal, Asansör Faciası Savcısının Değiştirilmesini İstedi

CHP Milletvekili Mahmut Tanal, asansör faciasıyla ilgili soruşturmada tanıkları dinlemediği gerekçesiyle savcının değiştirilmesini talep etti.Mecidiyeköy’de 10 işçinin ölümüne neden olan asansör faciasıyla ilgili soruşturmada, CHP’li...

CHP Milletvekili Mahmut Tanal, asansör faciasıyla ilgili soruşturmada tanıkları dinlemediği gerekçesiyle savcının değiştirilmesini talep etti.

Mecidiyeköy’de 10 işçinin ölümüne neden olan asansör faciasıyla ilgili soruşturmada, CHP’li Tanal da şikayetçi olmuş ve bu şikayet olaya ilişkin yürütülen soruşturma ile birleştirilmişti. Tanal, 9 işçinin tanık olarak dinlenmesini istemişti. Savcı olmadığı gerekçesiyle dinlenmeyen işçilerin ifadelerinin emniyette alındığı belirtildi.

Adliye önünde basın açıklaması yapan Tanal, “Polis tanık ifadesini alamaz. Tanık ifadesini alabilecek iki kurum vardır. Kovuşturma aşamasında mahkeme, soruşturma aşamasında ise savcılık alabilir. Bizim tanıklarımızın ifadesi nasıl alınmış? Emniyette tanık olarak alınmamış bilgi alma tutanağı ile bilgi veren kişi şeklinde dinlenmiş. Yani yeminsiz dinlenilmiş.” dedi.

Sanık ile müştekilerin tanıkları arasında ayrımcılık yapıldığını söyleyen Tanal, “Torunlar’ın şahitlerinin dinlendiği koşullarında bizim de şahitleremezin de dinlenmemesi nedeniyle burada eşitsizlik yapıldığı için savcılığın bu dosyadan el çektirilmesi ve bizim de şahitlerimizin aynen Torunlar’ın şahitleri nasıl dinlendiyse tanıklarımızın da aynı koşullarda dinlenmesine yönelik talepte bulunduk.” diye konuştu.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri