Chp’li Tamaylıgil: Zihin Fukara Olunca, Akıl Ukala Olurmuş

CHP Genel Sekreteri Bihlun Tamaylıgil, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’na, 'Zihin fukara olunca, akıl ukala olurmuş.

CHP Genel Sekreteri Bihlun Tamaylıgil, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’na, 'Zihin fukara olunca, akıl ukala olurmuş.' sözleriyle yüklendi.

    Bihlun Tamaylıgil yaptığı yazılı açıklamada, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nun, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında ‘seviyesiz bir açıklama’ yaparak, ‘Yazıklar olsun’ dediğini belirtti.

    Eroğlu’nun 'Kılıçdaroğlu’na yazıklar olsun' açıklamasıyla bir gerçeğe de parmak bastığını belirten Tamaylıgil, "O gerçek şudur; Akıl baştan gidince dilin freni boşalırmış. AKP’nin bakanları da, yöneticileri de freni boşalmış dilleriyle saldırganlıklarını sürdürüyorlar. İçlerine yerleşmiş iktidardan gitme korkularına baskı, tehdit ve haddini aşan kelimelerle çare arayanlar, elbette demokrasi, hak ve özgürlüklerin kararlı savunucusu Kılıçdaroğlu’ndan yükselen toplumsal bir sesi duymaktan rahatsız olurlar. Böylelerine en güzel cevabı Namık Kemal vermiş ve ‘zihin fukara olunca, akıl ukala olurmuş’ demiş. Öyle anlaşılıyor ki, Veysel Eroğlu’nun haddini aşması ve ukalalığı da zihin fukarası olmasından kaynaklanıyor." diye konuştu. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri