Chp'li Serindağ: Hükümet Bu Fişlemeyi Hiçbir Zaman Bırakmadı

CHP Gaziantep Milletvekili Ali Serindağ, TİB'e verilen yetkileri eleştirerek "Yeni fişlemeler yapılabilir. Eskiden başkaları yapıyordu; şimdi TİB depolayacak. Elbette bu fişlemenin yeni türü sayılabilir. Hükümet bu fişlemeyi hiçbir zaman...

CHP Gaziantep Milletvekili Ali Serindağ, TİB'e verilen yetkileri eleştirerek "Yeni fişlemeler yapılabilir. Eskiden başkaları yapıyordu; şimdi TİB depolayacak. Elbette bu fişlemenin yeni türü sayılabilir. Hükümet bu fişlemeyi hiçbir zaman bırakmadı." dedi.

    Meclis'te basın toplantısı düzenleyen Serindağ, ülkede ve etrafında çok önemli olaylar cereyan ettiğine dikkat çekti. IŞİD'in büyüyüp, serpilmesinde Türkiye'nin izlediği politikanın çok etkili olduğunu savunan Serindağ, AK Parti hükümetlerinin izlediği politikalarının çok etkili olduğunu kaydetti. IŞİD'e her türlü lojistik destek sağlandığını anlatan Serindağ, yakalanan TIR'ları hatırlattı.

    IŞİD Musul'a yürürken hükümetin uyuduğunu belirten CHP Gaziantep Milletvekili Ali Serindağ, başkonsolosluğun işgaline zemin hazırlandığına dikkat çekti. 49 rehine hakkında bir bilgi bulunmadığını ifade eden Serindağ, Meclis'in dahi bilgilendirilmediğini kaydetti. AK Parti'de de çekirdek kadronun içinde yer almayanların da IŞİD konusunda bilgisi olmadığını dile getiren Serindağ, iktidarın IŞİD'e terör örgütü dahi diyemediğinin altını çizdi.

    IŞİD'e yönelik operasyon konusuna da değinen Serindağ, Türkiye'nin operasyona destek vermesi gerektiğini belirterek "Başkalarının talimatıyla değil, kendi yurttaşlarının güvenliğini sağlayacak şekilde hareket etmeli. Bu konuyu gözardı etmemeli." diye konuştu.

    Torba yasasıyla getirilen hukuk dışı düzenlemeleri eleştiren Serindağ, idare ve yasamanın yargı kararlarına uymak zorunda olduğunu ifade etti. Bir taraftar grup yürüyüşe katıldığı için, bir komiser, bir başkomiser ile darbe yapıldığının ileri sürüldüğünü belirten Serindağ, "Bu nasıl darbe teşebbüsü? Hükümete muhalif olarak çıkan sesi darbe olarak niteliyor. Türk Dil Kurumu darbe tanımını değiştirdi ama ona göre bile bu darbe sayılmaz." dedi.

    TİB'e verilen yetkiler konusundaki bir soruya Serindağ, yeni fişlemelerin olmamasını umduklarını ifade etti. Ama yeni fişlemeler yapılabileceğine dikkat çeken Serindağ, "Eskiden başkaları yapıyordu; şimdi TİB depolayacak. Elbette bu fişlemenin yeni türü sayılabilir. Hükümet bu fişlemeyi hiçbir zaman bırakmadı. Zamanı geldi şu grubu fişledi; zamanı geldi başka grubu." şeklinde konuştu.

    BankAsya başta olmak üzere 10 bankaya yönelik takip konusundaki bir soruya Serindağ, sermayenin dini imanı olmadığının söylendiğini ve buna katıldıklarını ifade etti. İktidarın kendisine muhalif grupların elinde bulunan bu banka, şirket neyse onlara karşı farklı işlemler uyguladığını vurgulayan Serindağ, demokrasinin kılıcı gibi denetim yetkisinin kullandığını ifade etti. Denetim yetkisinin görev başındaki kişilerin tatmini için kullanılmamasını isteyen Serindağ, BankAsya'ya yapılanlara meşruiyet kazandırmak için 10 bankanın takibinin yapıldığını kaydetti.

    Onlara farklı işlem yapılamayacağını belirten Serindağ, suç varsa yasalar çerçevesinde soruşturulabileceğini belirterek "Sırf kendilerine muhalif olduğu için farklı muameleye kabul etmiyoruz. Devlet içinde farklı yapılanma kabul edilemez ama hükümetin yolsuzlukların üstünü örtmesi, muhalif grupların seslerini susturması kabul edilemez." dedi. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri