Chp'li Salıcı: Türkiye, İnsan Kaçakçılığı Merkezine Dönüştü

CHP İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı, tekne faciasının yaşandığı Sarıyer'e gelerek çalışmaları takip etti. Salıcı, Türkiye’nin son dönemde insan kaçakçılığının önemli merkezlerinden biri haline geldiğini söyledi.Oğuz...

CHP İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı, tekne faciasının yaşandığı Sarıyer'e gelerek çalışmaları takip etti. Salıcı, Türkiye’nin son dönemde insan kaçakçılığının önemli merkezlerinden biri haline geldiğini söyledi.

Oğuz Kaan Salıcı ve Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, Rumeli Feneri açıklarında yaşanan tekne faciası ile ilgili bilgi almak için olay yerine geldi. Olay yerinde yetkililer ile görüştükten sonra basın açıklaması yapan Salıcı, “Teknede 42 kişi varmış. Bu kişilerden 20’sinin cesedine ulaşılmış. 6 kişi sağ olarak kurtulmuş durumda. Onlar da 3 farklı hastanede tedavi altına alınmış. Kayıp olan Afgan vatandaşları ile ilgili arama kurtarma çalışmaları devam ediyor.” diye konuştu.

Türkiye’nin son dönemde insan kaçakçılığının önemli merkezlerinden biri haline geldiğini söyleyen Salıcı, “Bu insan kaçakçılığı çerçevesinde bu işten gelir elde edenler var. Hükümetin bu konularla ilgili bir an önce tedbir alması gerekiyor. Bu şu ana kadar ilk yaşadığımız olay değil. Ege kıyılarında da, Mersin açıklarında da sık sık insan kaçakçılığı yapanların Türkiye’den başka ülkelere, Avrupa Birliği ülkelerine gitmeye çalışan Türkiye uyruklu olmayan insanları taşıdığını biliyoruz. Türkiye’de insan hayatının ne kadar ucuz olduğunu gösteren ve yetkilileri bir an önce önlem almaya çağıran olaylar yaşıyoruz. Türkiye sınırları kevgire dönmüş durumda. İsteyen istediği gibi sınırdan geçiyor. Bunun sadece insan kaçakçılığı olarak düşünmemek lazım. Komşu ülkelerdeki savaşla birlikte düşünmek lazım. İnsanlar kendi ülkelerindeki çatışmadan kaçmak için en uygun ortamın Türkiye sınırları olduğunu düşünüyorlar. Biz de sınırlarını koruyamayan, sınırlarından insan kaçakçılığı yapılan bir ülke konumuna düşüyoruz.” ifadelerini kullandı.

Öte yandan jandarma olay yerine getirilen cesetlerle ilgili incelemesini tamamladı. İlk incelemelerin ardından cesetler olay yerine gelen cenaze araçlarıyla birlikte otopsi için Adli Tıp Kurumu’na sevk edilecek.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri