Chp'li Öztürk: Maddi Zararların Karşılanmasının Takipçisiyiz

CHP Manavgat İlçe Başkanı Ahmet Öztürk, 13 gün önce meydana gelen sel selafetinin maddi zararının karşılamasında CHP olarak Meclis'te takipçisi olacaklarını söyledi. Ahmet Öztürk, parti binasında yaptığı açıklamada, sağanak yağışa...

CHP Manavgat İlçe Başkanı Ahmet Öztürk, 13 gün önce meydana gelen sel selafetinin maddi zararının karşılamasında CHP olarak Meclis'te takipçisi olacaklarını söyledi.

Ahmet Öztürk, parti binasında yaptığı açıklamada, sağanak yağışa bağlı oluşan sel felaketinde meydana gelen maddi hasarla ilgili genel başkanları Kemal Kılıçdaroğlu, Antalya milletvekilleri Osman Kaptan, Gürkut Acar, Yıldıray Sapan, Arif Bulut ve eski genel başkanları Deniz Baykal'a bilgilenme yaptıklarını kaydetti.

Maddi hasarın tespiti için partilerinin Antalya milletvekillerinin Meclis'te Araştırma Komisyonu kurulması için soru önergesi vereceğini aktaran Öztürk, "Afetten sonra her fırsatta Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel'i, ASAT’ı ve sözde koordinatörü birilerinden öğrendiği yanlış bilgilerle savunarak gündeme gelmeye çalışan AKP İlçe Başkanı Hasan Öz'ü doğal afetle ilgili doğru bilgi sahibi olmaya davet ediyoruz. Manavgat’ta halkının sıkıntıyı çektiği gece ve ertesi günü Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Türel neredeydi? Aynı gece Belediye Başkanımız Şükrü Sözen ve 300 kişilik ekibi canla başla afet sahasındayken, Antalya Büyükşehir yoktu. 30 Mart mahalli seçimleri sonrası Manavgat'ın tüm altyapı sorumluluğu ASAT'a geçmesine rağmen, büyükşehir yoktu." diye konuştu.

"KAYMAKAM BULGURLU, KRİZİ YÖNETEMEDİ"

13 gün önce meydana gelen su baskınında oluşan felakette krizi Manavgat Kaymakamı Emir Osman Bulgurlu'nun iyi yönetemediğini savunan Öztürk, Kaymakam Bulgurlu'nun krizin olduğu günü olaylara müdahele etme yerine bir gün sonra kriz masası kurduğunu iddia etti. Öztürk, "Kaymakam Bulgurlu, birilerini beklemek adına kriz masasını ancak ertesi gün 14.00'te toplayabilmiştir. Bu çok geç bir zamandır. Bölgenin alt yapısından bihaber olan sözde koordinatörle gezerek kriz yönetmeye çalışmıştır. Bize göre Bulgurlu kriz yönetiminde sınıfta kalmıştır. " ifadesini kullandı.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri