Chp’li Özpolat: Türkiye, Her Geçen Gün Hukuk Devletinden Uzaklaşıyor

AK Parti’nin TBMM'ye taşıdığı Türk Ceza Kanunu ve Ceza Muhakemeleri Kanunu’nda suç ve suçluya yönelik çok köklü değişiklikler öngören kanun teklifine muhalefetten tepki geldi. CHP Kahramanmaraş Milletvekili Durdu Özpolat, "Sanırım...

AK Parti’nin TBMM'ye taşıdığı Türk Ceza Kanunu ve Ceza Muhakemeleri Kanunu’nda suç ve suçluya yönelik çok köklü değişiklikler öngören kanun teklifine muhalefetten tepki geldi. CHP Kahramanmaraş Milletvekili Durdu Özpolat, "Sanırım gözleri doymadı. Şimdi de yargının tamamını kontrol edebilecekleri konu üzerinde çalışıyorlar." dedi.

Hükümetin, torba kanundan sonra yargıyı teslim almak, HSYK’yı yok sayabilecek, yargıyı denetimleri altına alabilecek düzenlemenin işaretini önceden verdiklerini kaydeden Özpolat, şimdi onu yapmaya çalıştıklarını söyledi. AKP’nin dün Meclis’e sunduğu ve sıkıyönetimi andıran yargı paketi için ise Durdu Özpolat şu ifadeleri kullandı: "Sanırım gözleri doymadı. Şimdi de yargının tamamını kontrol edebilecekleri konu üzerinde çalışıyorlar. Türkiye, her geçen gün demokrasi ve hukuk devletinden uzaklaşıyor. Bunu pervasızca yapıyorlar. Ama unutmamalılar ki, bir gün bu yargı, Türkiye’deki demokrasi ve bu halk mutlaka bunun hesabını soracaktır. Yaptıkları kirli işlerin, pis işlerini kapatabilecekleri bir yargı düzeni kurmaya çalışıyorlar. Ama buna güçleri yetmeyecek."

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri