Chp'li Özdemir, Milli Savunma Bakanı Yılmaz’a Cevap Verdi

Hafta sonu programları nedeniyle bulunduğu Sivas’ta CHP’yi eleştiren Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz’a cevap CHP Sivas Milletvekili Malik Ecder Özdemir'den geldi.

Hafta sonu programları nedeniyle bulunduğu Sivas’ta CHP’yi eleştiren Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz’a cevap CHP Sivas Milletvekili Malik Ecder Özdemir'den geldi.

'CHP sadece muhafazakârları, milliyetçileri değil, bu ülkede muhafazakar, demokrat, sosyalist kim varsa hepsini mağdur etti' ve 'CHP’nin kendileri gibi düşünmeyenleri etiketlediğini, birçok değerli kişiyi haksız yere hapse attırdığını ve Nazım Hikmet’i sevenlerin CHP’yi sevmesinin mümkün olmadığı' şeklinde sözler sarf eden Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz’a cevap veren milletvekili Özdemir, Bakan Yılmaz’ın ya ismini değiştirmesini ya da İsmet İnönü’ye küfretmekten vazgeçmesini söyledi. Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz’ın asıl işi olan milli savunmayı bırakıp CHP’ye karşı milli savaşma rolü üstlendiğini öne süren Özdemir, şöyle devam etti: “Sayın Başbakan ve Milli Savunma Bakanı bu koltukta oturuyorsa bunu Cumhuriyet'e bu Cumhuriyeti kuranlara borçludur. Sayın Bakan'a İsmet adını veren babası zannediyorum bu adı korken İsmet İnönü’nün adından esinlenmiştir. Ve bu ismi koyan babası ve dedesi, zamanında eminim Cumhuriyet Halk Partisi’ne oy vermiştir. ‘Cumhuriyet Halk Partisi'nin genlerinde yasakçılık var’ diyen Bakan'a şunu söylemek istiyorum; Anadolu’da bir tabir vardır. ‘İnsanlar ekmek yediği yere nankörlük yapmamalıdır’ Türkiye Suriye ile savaş eşiğindeyken, daha bugün Suriye tarafından atılan bir havan mermisiyle bir yurttaşımız yaşamını yitirmişken, bu işlerle uğraşması gerekmiyor mu?” CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri