Chp'li Oran: Bir Kişinin Dahi Burnu Kanarsa Sorumlusu Erdoğan'dır

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran, "Silivri’de bir kişinin dahi burnu kanarsa sorumlusu Erdoğan’dır.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran, "Silivri’de bir kişinin dahi burnu kanarsa sorumlusu Erdoğan’dır.” dedi.

    Umut Oran, yaptığı yazılı açıklamada hükümetin paranoid bir kişilik bozukluğuna sahip olduğunu belirterek, “Hükümet artık kafasında hayal ettiği korkularla mücadele etmeye çalışıyor. Silivri’de mahkemeyi izlemek isteyen vatandaşların ‘önleyici’ bir şekilde daha hiçbir şey yapmadan gözaltına alınması, normal bir şekilde İstiklal Caddesi veya Taksim’e giden vatandaşların eylem yaptığının sanılması ve şiddetli bir müdahale kararı alınması, iş hanının çöplerinin polislerce anlamsızca İstiklal’de ortalığa saçılması bu hastalığın güncel göstergeleridir.” diye konuştu.

    İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu’nun açıklamalarını yargıya müdahale olarak nitelendiren Oran, “Başbakan Yardımcısı Sayın Bülent Arınç’ın açıklamalarının da yurttaşların alenen tehdit edilmesi ve kolluk kuvvetlerine hedef gösterilmesinden başka bir anlamı yoktur.” şeklinde konuştu.

    Umut Oran, “Silivri’de 6 yıldır tutuklu yargılanan insanların, sonucu zaten az-çok belli olan karar öncesinde yakınlarını, sevenlerini görmesini engellemek, mahkemeye sokmamak insanlık dışı bir durumdur. Bu nedenle yarın Silivri’de bir kişinin dahi burnu kanar, saçının teline zarar gelirse bunun tek sorumlusu Başbakan Erdoğan’dır.” ifadelerini kullandı.

    Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın meşruiyetini kaybetmiş sivil diktatörlük rejiminin temsilcisi olduğunu söyleyen Oran, “Kendisinin aynı Hitler veya Mussolini gibi hukuku yok etmekte, insan haklarını ezmekte, Türkiye demokrasisini her gün daha da geriye götürmektedir.” dedi. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri