Chp’li Oran: Başbakan Ve Cumhurbaşkanı'nın Ziyaretleri Çalışmaları Etkiledi

CHP İstanbul Milletvekili Umut Oran, maden kazasında yapılan çalışmalarda aksaklıklar olduğuna dikkat çekerek “Benim burada gözlemlediğim, sabahtan beri çalışmaların verimli olmasına bir engel de hem Başbakan’ın hem de Cumhurbaşkanı’nın...

CHP İstanbul Milletvekili Umut Oran, maden kazasında yapılan çalışmalarda aksaklıklar olduğuna dikkat çekerek “Benim burada gözlemlediğim, sabahtan beri çalışmaların verimli olmasına bir engel de hem Başbakan’ın hem de Cumhurbaşkanı’nın buraya ziyaretleri. Yaklaşık saat 13.00’dan 19.00’a kadar buradaki çalışmaların etkinliğini, verimliliğini bozduğunu ifade etmek isterim.” dedi.

Ermenek ilçesinin Pamuklu Köyü yakınlarında meydana gelen su baskını sonucu ocakta mahsur kalan madencileri kurtarma çalışmalarıyla ilgili incelemelerde bulunan CHP İstanbul Milletvekili Umut Oran, çok üzücü bir olayla karşı karşıya olduklarını söyleyerek, “Çok önemli bir maden kazası olmuş durumda. Çalışmaların tam olarak hayata geçirilemediğini görüyoruz. Yaklaşık 40 saatten fazla zaman geçmesine rağmen içeride bulunan su sebebiyle çalışmalara tam olarak başlamamıştır.” diye konuştu.

Su tahliyeleri hakkında bilgi veren Oran, çalışmalarda gördüğü aksaklıkları da aktaran Oran, “Yaklaşık saat 18.00'dan sonra su deşarj işlemine başlandı. O zamana kadar tam anlamıyla başlanamadı. Benim burada gözlemlediğim, sabahtan beri çalışmaların verimli olmasına bir engel de hem Başbakan’ın hem de Cumhurbaşkanı’nın buraya ziyaretleri. Yaklaşık saat 13.00’dan 19.00’a kadar buradaki çalışmaların etkinliğini, verimliliğini bozduğunu ifade etmek isterim.” ifadelerini kullandı.

Maden işçilerinin verdiği bilgilerle Başbakanlıktan yapılan açıklamalar arasında çelişki olduğunu dile getiren Oran şunları söyledi: "Genelde onların hissiyatları genel olarak yanındaki kapanan madenlerden biriken suyun buna neden olduğunu öngörüyorlar. Başbakanlıktan yapılan açıklamalarda bir akarsu olduğu ifade ediliyor, bunda bir çelişki olduğunu düşünüyorum."

“DEVLET MADEN KURALLARI KONUSUNDA ÇOK KATI OLMALI”

Devletin maden kuralları konusunda çok katı olması gerektiğini savunan Oran, “Devlet maden işçilerinin şartlarını, gereksinimlerini kesintisiz uygulamalı. Eğer uygulanmıyorsa devlet o madenlere el atmalı.” diye konuştu.

Maden çalışmalarının ne zaman sonuçlanacağı hakkında farklı konularda açıklamalar olduğuna değinen Oran, “Su baskını olayı her zaman yaşanan bir olay değil. Başka şehirlerden gelen pompalar var. Hepsinin şartları farklı. Normal dalgıç motorları var. Onlarla çok uzun bir hafta iki hafta deniliyor. Ek gelen motorlarla çabuklaştırılır. Ama bir günde, iki günde çözülecek gibi durmuyor benim gördüğüm.” şeklinde konuştu. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri