Chp’li Oran: Akp İçindeki Mantıklı İnsanlar Yeni Parti Kuracak

CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran, Gezi Parkı protestosuna katılanların da izlenimlerini anlatacağı Sosyalist Enternasyonal toplantısına Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı da davet etti.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran, Gezi Parkı protestosuna katılanların da izlenimlerini anlatacağı Sosyalist Enternasyonal toplantısına Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı da davet etti. Oran, “Buradan ilan ediyorum, nisan ve mayıs aylarında AKP içindeki mantıklı insanlar ‘bu kadar da olmaz’ diyerek yeni bir partiyi kuracaklar. O zaman Sayın Başbakan'ın yüzünü hep beraber göreceğiz.” iddiasını dile getirdi.

Genel Başkan Yardımcıları Umut Oran ve Faruk Loğoğlu, CHP ev sahipliğinde 11-12 Kasım'da İstanbul'da yapılacak Sosyalist Enternasyonal Konsey toplantısı dolayısıyla, parti genel merkezinde basın toplantısı düzenledi. Umut Oran, toplantının açılışında sürpriz konuklarla Gezi Parkı protestosuna katılanların da izlenimlerini anlatacağı toplantıya Başbakan Erdoğan'ı da davet ederek, Gezi Parkı deneyimlerini anlatmasını istedi. Bu konuda yazılı olarak Başbakan Erdoğan'ı da davet ettiğini belirten Umut Oran, Erdoğan'ın gelmesi halinde kendisine yöneltilecek bazı sorulara hazırlık yapmasını istedi.

Dünya sosyal demokrasisinin en büyük çatı örgütünün Türkiye’de olacağını belirten Oran, Sosyalist Enternasyonal'in 101 üyesi ve 50’nin üstünde gözlemci üyesini temsil eden 400’ün üstünde delegenin bir araya geleceğini, devlet başkanı, meclis başkanı, başbakan, bakan ve ana muhalefet partisi liderlerini ağırlayacaklarını ifade etti.

SOSYAL DEMOKRASİNİN DAVOS’U

“Yani sosyal demokrasinin Davos’u İstanbul’da olacak” diyen CHP’li Oran, toplantıda Gezi Parkı olayları, bölgede yaşanan antidemokratik gelişmeler ve ekonominin ele alınacağını kaydetti. ‘Demokrasi’ ve ‘Gezi Parkı’ deyince akla ilk gelen ismin Başbakan Recep Tayyip Erdoğan olduğuna işaret eden Oran, “Daha önce ‘CHP’yi çıkarın AKP’yi alın’ diye Sosyalist Enternasyonal’e üye olmak istiyordu. Gelsin, sosyalistlerin zirvesinde kendisini konuk edelim, biraz sosyal demokrasiden nasibini alır. Ayrıca Gezi Parkı bölümünde kendisine söz hakkı verebiliriz. Zira kötü adam olarak başroldeydi, olayları başlatan bizzat kendisi çünkü. İnadı uğruna yerel konuyu hem ülkeye hem dünyaya maletti. Bunu nasıl başardığını gelsin bir zahmet anlatsın, promtır da bizden.” dedi.

“TOPLANTIYA KATILANLAR BAŞBAKANA SORARLAR”

Başbakan için “Ama kendisini uyarmayı borç biliyorum” diyen Oran şöyle devam etti: “Çünkü kendisine kız-erkek aynı çatı altında ders çalışması, oturması, sohbet etmesinin sakıncasını sorarlar. ‘Öğrencileri, anne-babalarını ahlaksız mı görüyorsun’ diye sorarlar. ‘Özgürlük talebi olan gençleri çapulcu, terörist marjinal olarak nasıl görüyorsunuz ve onlarla ilgili orantısız şiddet kullanması için polise nasıl kanunsuz emir veriyorsunuz’ diye sorarlar. ‘Yoksa sizin asıl derdiniz; geziyle başlayan ve artık yeter diyen bu temiz, saf yürekli, dik duran mücadeleci, idealist gençleri susturmak mıdır’ diye sorarlar. ‘Yurt yapmayıp bu gençleri belli grupların ya da yüksek kira isteyen ev sahiplerinin eline iten sen değil misin, şimdi niçin şikayet ediyorsun’ diye sorarlar. ‘Mağduriyet edebiyatı yapıyorsun, ama 12 Eylül askeri darbe yasalarını hayata niçin geçiriyorsun, sivil toplum örgütlerini TMMOB’yi niçin zapturapt altına alıyorsun’ diye sorarlar. ‘Sizin kadınlarla kızlarla ne derdiniz var ki durmadan aşağılıyor, kaç çocuk yapacağına ve doğumu nasıl yapacağına dahi karışıyorsunuz’ diye sorarlar.”

“AKP’NİN İÇİNDEKİLER YENİ PARTİ KURACAKLAR”

CHP’li Oran, Finlandiya’dan, İsveç’ten gelenlerin “Sen benim gazetecime bu şekilde hakaret edemezsin. Onlar bağımsız, hür, halkın sesi gazetecilerdir. Kendi bültenlerinle mi karıştırıyorsun bizi” derse Başbakan Erdoğan’ın ne diyeceğini sordu. Oran, Avrupalı konukların “Sadece bir kamyonda 1200 tane roket başlığı nasıl çıkıyor? Sen artık terör mü ihraç ediyorsun?” derse ülke olarak ne cevap vereceğimizi hatırlattı.

Bu karanlık tablonun gözleri korkutmamasını isteyen CHP’li Umut Oran, “Çünkü, 31 Mart 2014 Pazartesi sabahı Türkiye yeni, aydınlık, mutlu, rahatlamış ve ‘oh be nihayet’ diyeceği bir güne uyanacak. 2014 ilkbaharı büyük bir doğuma gebe, AKP zulmünün ortadan ikiye çatladığını göreceğiz arkadaşlar. Buradan ilan ediyorum, nisan ve mayıs aylarında AKP içindeki mantıklı insanlar ‘bu kadar da olmaz’ diyerek yeni bir partiyi kuracaklar. O zaman Sayın Başbakan'ın yüzünü hep beraber göreceğiz. Önümüzdeki üç seçimden sonra Türkiye’nin artık ‘baskı rejimi’ diye bir sorunu kalmayacak bunan inanın.” diye konuştu. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri