Chp'li Öğüt: Askerlik Süresinin Kısaltılmasını 8 Yıl Önce Ben Söylemiştim

CHP Ardahan Milletvekili Ensar Öğüt, askerlik süresinin kısaltılması ile ilgili, "Ben şahsen 8 yıl önce bunu dile getirmiştim.

CHP Ardahan Milletvekili Ensar Öğüt, askerlik süresinin kısaltılması ile ilgili, "Ben şahsen 8 yıl önce bunu dile getirmiştim. Bizi kopya ederek askerliği kısaltıyorlar." dedi.

CHP Ardahan Milletvekili Ensar Öğüt, düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Bir soru üzerine Öğüt, askerlik süresinin kısaltılması için daha önce kanun teklifi verdiğini belirterek, "Hükümet demokraitkleşme paketinde olduğu gibi, bizden nasıl demokratikleşme paketini aldılar onun kopyasını aldılar, bir kopyacılık yaparak demokratik paket açıkladık diyorlar; şimdi de bizim vermiş olduğumuz kanun teklifleri aynı kopyasını yapıyorlar. Çünkü ben şahsen 8 yıl önce bunu dile getirmiştim." diye konuştu.

Öğüt, 29 Eylül’de Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘Biz hayvan ithalatını bitirdik’ derken 4 gün sonra Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker’in, ‘Brezilya’dan canlı hayvan ve et getirilebileceği’ yönünde açıklama yaptığını ifade etti. Öğüt, hayvan ithalatının yerli üreticiyi olumsuz etkileyeceğini dile getirerek, "Sayın Başbakan lütfen ithal eti durdurun." dedi.

Kurban Bayramı’nın yaklaştığını hatırlatan Öğüt, apartman sitelerinin bulunduğu yerlere bir de kurban kesimhanesi yapılması için kanun teklifi hazırladığını dile getirdi. Bu sayede, kurban kesimlerinin sağlıklı ortamlarda yapılacağını kaydetti.
CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri