Chp’li Nazlıaka’dan, Rtük’e Tepki

RTÜK’ün, TRT1’de yayınlanan Ramazan Sevinci adlı programa konuk olan Ömer Tuğrul İnançer’in hamilelerle ilgili açıklamalarını ifade özgürlüğü kapsamında değerlendirmesine, CHP’den tepki geldi.

RTÜK’ün, TRT1’de yayınlanan Ramazan Sevinci adlı programa konuk olan Ömer Tuğrul İnançer’in hamilelerle ilgili açıklamalarını ifade özgürlüğü kapsamında değerlendirmesine, CHP’den tepki geldi. CHP Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka, “İnançer zihniyetindekiler her yerde. Onlar RTÜK’te, Meclis çatısı altında, sokakta, her yerde dolaşıyor.” dedi.

    CHP Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka, TBMM’de, Kadın Adayları Destekleme Derneği (KA.DER), Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu, Cumhuriyet Kadınları Derneği ve Halkevleri temsilcileri ile bir basın toplantısı düzenledi. Nazlıaka, TRT 1’de yayınlanan Ramazan Sevinci adlı programa konuk olan Ömer Tuğrul İnançer’in hamilelik ile ilgili ifadelerinin 6112 Sayılı Kanun'un yayın hizmet ilkelerini düzenleyen 8. maddeinin ‘e’ ve ‘s’ bentlerini ihlal ettiği gerekçesi ile RTÜK’e başvurduklarını hatırlattı. Üst Kurul’un İnançer’in sözlerini ifade özgürlüğü kapsamında ele almasına tepki gösteren Nazlıaka, “İnançer zihniyetindekiler her yerde. Onlar RTÜK’te, Meclis çatısı altında, sokakta, her yerde dolaşıyor. Kadın erkek eşitliğine inanmayan bu insanlarla mücadelemiz sonuna sonar devam edecektir.” diye konuştu.

    Nazlıaka, “Tencere tava çalan komşularınızı ihbar edin diyerek halkına çağrı yapan Başbakan’ın sözlerinden kendine görev çıkartanlar, ‘alo hamile gördüm’ hattının açılması için yakında bir teklifle de gelebilirler.” ifadesini kullandı. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri