Chp’li Loğoğlu: Bu Tür Söylemler Türk Siyasetine Kazanım Sağlamaz

CHP Genel Başkan Yardımcısı Faruk Loğoğlu, AK Parti Sözcüsü Hüseyin Çelik’in MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli hakkında yaptığı açıklama ile ilgili, “Bu tür sataşma, söylemler ne Türkiye'ye ne Türk siyasetine hiçbir kazanım getirmez.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Faruk Loğoğlu, AK Parti Sözcüsü Hüseyin Çelik’in MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli hakkında yaptığı açıklama ile ilgili, “Bu tür sataşma, söylemler ne Türkiye'ye ne Türk siyasetine hiçbir kazanım getirmez.” dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Adana Milletvekili Faruk Loğoğlu, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Loğoğlu, Mısır’da ordu darbesini onaylamadıklarını ve yanlış bulduklarını belirterek, “CHP’nin demokrasi ve siyaset anlayışında askeri ya da sivil darbe yoktur.” diye konuştu. Seçilmiş Cumhurbaşkanı Mursi’nin serbest bırakılmasını uygun ve yerinde bulduklarını kaydeden Loğoğlu, “Bunun ülkedeki gerginliği azaltma bakımından yararlı olacağını düşünüyoruz.” diye belirtti. Bölge ülkelerinin Mısır’daki gerilimi artıracak tarafgir tutumlarını yanlış bulduklarını aktaran Loğoğlu, Suriye’den ders çıkartılması gerektiğini söyledi.

AK Parti’nin Mısır politikasını eleştiren Loğoğlu, “AKP’nin mezhepsel saikler ve bölge gücü olma hayaliyle Müslüman Kardeşler ve Mursi'nin avukatlığına soyunmasını ülke çıkarlarına aykırı buluyoruz.” ifadesini kullandı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın, ‘Benim Cumhurbaşkanım Mursi’dir’ açıklamasını hatırlatan Loğoğlu, şu eleştirilerde bulundu: “Bunu Mısır'ın içişlerine ağır ve kabul edilemez bir müdahale olarak görüyoruz. Mısır'da askeri darbeye karşı çıkmak başka, Mursi'nin avukatlığına soyunmak başkadır. Demokrasiden yana olmanın koşulu, Müslüman Kardeşleri savunmak değildir. Sandıktan çıkmak, demokrasinin gerekli fakat yeterli koşulu değildir. AKP'nin, Mursi'yi abartılı bir şekilde savunmasının üç amacı vardır. Gezi Parkı olayları nedeniyle kontrol edemedikleri gündemi değiştirmeye çabalamak ve kamunun dikkatini Kürt meselesinin çözümündeki tıkanıklıklardan uzaklaştırmak. İkincisi, mezhep eksenli Mısır politikasının çöküşünü gizlemeye çalışmak. Üçüncüsü Mursi'yi paravan yaparak, antidemokratik ve diktatoryal uygulamaları mazur göstermeye çalışmak.”

“22. FASLIN AÇILMASI KOŞULLU OLARAK KASIM AYINA ERTELENDİ”

Avrupa Birliği Bakanı Egemen Bağış'ın Fransa Milli Gün Resepsiyonu'nda, 22. faslın açıldığı yönünde açıklamalarda bulunarak Fransa’ya teşekkür ettiğini aktaran Loğoğlu, bunun doğru olmadığını belirtti. Faslın açılmasının koşullu olarak kasım ayına ertelendiğini dile getiren Loğoğlu, "Ermeni konusunda kükrediğimiz Fransa'ya teşekkür etmek garabetini, nasıl vicdanlarına, akıllarına, siyasi ahlaklarına sığdırabiliyorlar?" diye sordu.

Loğoğlu konuşmasının ardından gazetecilerin sorularını cevapladı. AB’nin Mısır’da yaşananları ilk kez darbe olarak nitelendirdiğinin hatırlatılması üzerine Loğoğlu, “Bu bizim görüşlerimiz ile uyumludur. Yalnız CHP ülkedeki yönetimin gayri meşru olduğunu da söylemiştir.” dedi. Loğoğlu, ülkede devlet gücünü elinde bulunduran yönetime meşruiyet tanıyıp tanımamanın dış ülkelerin işi olmadığını ifade etti.

“TÜRK BAYRAĞINA BÖYLE BİR MUAMELEYİ HAKLI BULANLAR VAHİM BİR GAFLET İÇİNDELER”

Gezi Parkı eylemlerinde Türk bayrağı sattığı gerekçesiyle bir kişinin tutuklandığı yönünde çıkan haberlerin hatırlatılması üzerine Loğoğlu, “Pala ile gezen Fas’a kaçabiliyor. Olaydan önce polisler sırtını sıvazlayıp sakinleştirmeye çalışıyor. Ama Türk bayrağı satan, tweet atan gençler tutuklanıp hapse atılabiliyor. Bunun neresi adalet, neresi vicdandır. Bayrak bu milletin simgesidir. Bunu satan kişiyi hangi nedenle tutuklayabilirsiniz? ‘Bayrağını da al git’ mi diyecekler. Türk bayrağına böyle bir muameleyi haklı bulanlar vahim bir gaflet içindeler.” dedi.

“BU TÜR SATAŞMA VE SÖYLEMLER TÜRK SİYASETİNE BİR KAZANIM GETİRMEZ”

Loğoğlu, AK Parti Sözcüsü Hüseyin Çelik'in, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye yönelik sözlerinin hatırlatılması üzerine, "Bu tür sataşma, söylemler ne Türkiye'ye ne Türk siyasetine hiçbir kazanım getirmez. Sayın Çelik'in açıklamalarını, inanılmaz bir kulakla dinledim. Uygun bulmuyorum. Bu tür söylemleri yararsız, gereksiz, anlamsız buluyorum ve kınıyorum. Daha ölçülü, daha saygılı, davranmak lazım.” diye konuştu.

“İNSANLARA NEFES ALDIRACAK BİR ORTAMIN SAĞLANMASINDAN YANA OLURUZ”

Başbakan Erdoğan'ın Uzlaşma Komisyonu’nda mutabakata varılan '48 maddeyi Meclis'ten geçirelim’ önerisine ilişkin bir soruya karşılık Loğoğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun açıklamalarını hatırlattı. Loğoğlu, "48 madde yeni bir anayasa değildir, üzerinde mutabık kalınmış, bütünlük içinde olmayan bir kitledir… Bunun, biraz daha zenginleştirilerek, Türkiye'deki siyaseti rahatlatacak unsurlarla zenginleştirilerek, gündeme getirilebilmesi halinde biz Türkiye'yi rahatlatacak, insanlara nefes aldıracak bir ortamın sağlanmasından yana oluruz." açıklamasında bulundu.

CHP’Lİ SAPAN’IN TWEET’İ

CHP Antalya Milletvekili Yıldıray Sapan'ın attığı tweetin hatırlatılması üzerine Loğoğlu, "Yanlış olmuştur. Doğru bir üslup değildir. Önce palayla darbe, sonra sırtına tekme yiyen kızcağımızın durumunu düşünün, o doğru muydu? O da yanlıştı, bu da yanlış." ifadesini kullandı. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri