Chp'li Koç'tan Başbakan'a Öğrenci Evi Tepkisi: Sana Ne Kardeşim

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Haluk Koç, öğrenci evleri tartışmaları ile ilgili Başbakan'a tepkisini "Sana ne sana ne kardeşim" sözleriyle dile getirdi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Haluk Koç, öğrenci evleri tartışmaları ile ilgili Başbakan'a tepkisini "Sana ne sana ne kardeşim" sözleriyle dile getirdi. Koç, "Başbakan aslında kendi kafasındaki saplantıların, kendi dogmalarının teminatı. Doğum öncesinde ölüm sonrasına kadar insanların yaşamını Başbakan kendi kafasına göre kurgulamak istiyor. ‘Efendim 3 kişi 5 kişi bir araya gelirse bir şeyler olur’ sana ne, sana ne, sana ne kardeşim. 18 yaşına gelmiş insanın geleceğinden, kararlarından kişiler kendileri sorumludur." dedi.

Partisinin MYK toplantısı sırasında bir basın toplantısı düzenleyen Koç, gündemdeki konuları değerlendirdi. Öğrenci evleri ile ilgili tartışmalara değinen Koç, Başbakan’ın açıklamalarına sert tepki gösterdi.

"GALATASARAYLI ARİF'İN OFSAYT ŞAMPİYONLUĞUNU ELE GEÇİRDİ"

Başbakan’ın sözlerini hatırlatan Koç, “Başbakan demokrasinin özünü oluşturan kişisel hak ve özgürlüklere dönük saldırılara devam ediyor. ‘Kızlı erkekli aynı evlerde kalıyorlar. Şikayetler geliyor, kusura bakmasınlar buna benim valim, emniyet müdürüm müdahale edecektir’ diyor. Sayın Arınç, ofsayta düşeceğini bile bile ‘Başbakan öyle demek istemedi’ korosunun yeni seslendiricisi olarak, ‘bu asparagas haberdir, öyle bir çalışmamız yok’ diyor. Fakat ne yazık ki ertesi gün Başbakan, Sayın Arınç’ı ofsayta düşürdü.” diye konuştu.

Galatasaraylı eski futbolcu Arif’in bir zamanlar en çok ofsayta düşen futbolcu olduğunu öne süren Koç, Arınç’ın o şampiyonluğu da eline aldığını ve Türk siyaset tarihinde ofsayta düşme şampiyonluğunu eline geçirdiğini ileri sürdü. Koç, Başbakan'ın doğrulayıcısı olmanın çok zor bir sanat olduğunu belirterek, ağzı laf yapan, Türkçeyi iyi kullanan Arınç’ın Başbakan tarafından sürekli ofsayta bırakıldığını iddia etti.

Koç, şöyle konuştu: “Başbakan aslında kendi kafasındaki saplantılarının, kendi dogmalarının teminatı. Doğum öncesinde ölüm sonrasına kadar insanların yaşamını Başbakan kendi kafasına göre kurgulamak istiyor. Neresini düzelteceksiniz? ‘Türkiye’de kızlı erkekli yurt dönemi bitti’ diyor. Var mı daha önce? Herhalde Amerika’da yaşayan kendi çocukları ile karıştırıyor. Biz de öğrencilik yaşadık, damdan düşmedik. Şimdi bir ahlak zabıtalığına soyunmuş. ‘Ben valime emniyetime gerekeni söyledim’ diyor. Demokratik bir ülkede kişisel hak ve özgürlüklerin alanlarına devletin müdahale etmesi kabul edilemez. Demokrasi ile uyumlu olması düşünülemez. Devlet bu alanın hiçbir yerine müdahil olamaz, dikizcilik yapamaz.”

Koç, sözlerine şöyle devam etti: “Şimdi 5 -6 öğrenci bir araya gelerek, yurtlarda yer bulamadıkları için daha az para ödeyerek üniversiteye devam etmeye çalışıyorlar, barınmaya çalışıyorlar. Başbakan'ın kafasında bu sorunlar yok. Kafasında yurt sorunu yok ‘efendim 3 kişi 5 kişi bir araya gelirse bir şeyler olur’ sana ne, sana ne, sana ne kardeşim. 18 yaşına gelmiş insanın geleceğinden, kararlarından kişiler kendileri sorumludur. Bizim geleneklerimiz içerisinde, aile geleneklerimiz içerisinde tabi ki aileler yetiştirdikleri gençlere fikir verirler, yön verirler. Sen kendi çocuklarına sahip çık. Milletin nerede ne şekilde kalacağına, ne yiyeceğine, ne doğuracağına, nasıl doğuracağına ne karışıyorsun. Türkiye’de kişisel hak ve özgürlükler bizzat Başbakan tarafından tecavüze uğramaktadır. Sorun aslında üniversitelerde 12 yılda yurt sorunu halledemeyen sorundur. TOKİ var, niye yurt yapmıyorsun? Öğrencilerin sağlıklı ortamlarda yaşamasını niye sağlayamadın? Bunları sorgulamıyor musun? Bunda senin politikalarının hiç mi sebebi yok?”

"BU BİR DİKTATÖR RUHU"

Bunun bir diktatör ruhu olduğunu iddia eden Koç, 12 Eylül faşizminin kendisinde bıraktığı özlem duygularının dışa vuruşu olduğunu savundu. 'Kız ile erkek birlikte yaşıyor’ sözlerinin yalan olduğunu aktaran Koç, bir tane kız-erkek birlikte kalan yurt gösterilmesini istedi. Başbakan'ın gündemdeki konularla meşgul olmadığını belirten Koç, sözlerini şöyle sürdürdü: “Varsa yoksa kafada uçkur. Varsa yoksa bel altından kısa paslaşmalar. Başbakan demokrasiyi iğdiş etmekle, tecavüz etmekle meşgul. Tüm dünya bu açıklamalardan sonra Başbakan'ı daha da mercek altına alacak. Bu, demokrasilerde olmaz, bu, ancak faşist düzenlerde olur. Bu düzenin başında olan adam da demokratik içerisinde göreve gelse de adı diktatör olarak geçecektir. Bu mantık faşizmdir, bunun başındaki adama da diktatör denir.”

TC İBARESİNİN KALDIRILMASI

Devlet nişanlarında Atatürk’ün kabartmasının ve TC ibaresinin kaldırıldığını dile getiren Koç, şu sözlerle tepki gösterdi: “Bu cumhuriyeti CHP kurmadı, millet kurdu’ evet millet kurdu. Kuvay-i Milliye ve Mustafa Kemal’in önderliğinde kurdu. Kurarken sadece ülkeyi işgal edenlere karşı mücadele etmedi. Bu işbirlikçileri sen çok iyi biliyorsun. Sen de o dönemde yaşasaydın, hiç şüphesiz onların yanında, imparatorluğun son döneminde bu ülkenin dini ve siyasi iradesini İstanbul’da bir İngiliz komutanla tehdit eden ekibin içinde yer alırdın.”

Başbakan’ın Fenerbahçe ile ilgili sözleri için ise Koç, Başbakan'ın her alana müdahil olma görevinin olduğunu belirterek, “Hani sandık namustu. Fenerbahçelilerin iradesi önemli değil mi?” diye sordu.

Başbakan’ın öğrenci evlerine ilişkin sözlerini talimat olarak ifade eden Adana Valisi'ne de tepki gösteren Koç, valinin bu iktidarın valisi olduğunu, devletin valisi olmadığını kanıtladığını öne sürdü. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri