Chp'li Koç'tan Balyoz Yorumu: 12 Eylül Referandumunun Meyvelerini Yiyorlar

Yargıtay’ın Balyoz Davası kararı ile ilgili olarak Cumhuriyet Halk Partisi’nden (CHP) ilk tepki geldi.

Yargıtay’ın Balyoz Davası kararı ile ilgili olarak Cumhuriyet Halk Partisi’nden (CHP) ilk tepki geldi. CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Haluk Koç, "Ortada bu kadar sahte delil iddiası, bu kadar gizli tanık güvenilirliği ile ilgili bu kadar ciddi iddia olmasına rağmen 9. Daire adil yargılanma hakkını ihlal eden tüm noktaları gözardı ediyor, toptancı karar veriyor. 12 Eylül 2012 referandumunun sonuçları burada da çıkıyor. Yetmez ama evetçilerin kulakları çınlasın." dedi.

Koç, partisinin MYK toplantısı esnasında düzenlediği basın toplantısı ile Yargıtay’ın Balyoz Davası kararını değerlendirdi. Balyoz Davası’nın Yargıtay 9. Dairede temyiz duruşması yapıldığını ve bu sabah kararın açıklandığını aktaran Koç, "Burada henüz gerekçeli karar yayımlanmadı, akşam yayımlanacak. Şunun altını çizerek belirtmek istiyorum, burada usül ve ispat edilmesi yönünden değerlendirmesini ayrıca yapmak kaydıyla bazı hususlar üzerinde durmak gerekiyor. Özet olarak 12 Eylül 2010’da yapılan referandumda amaçladıkları meyveyi yiyorlar. Yani birinci dereceden yüksek yargıya kadar siyasi iktidarın beklentileri doğrultusunda karar alan,uygulayan, hüküm veren, temyiz yapan bir yapıya ulaştırılmıştır." diye konuştu.

"YARGITAY, TESPİTLERİ DİKKATE ALMAMIŞTIR"

Adil yargılanmanın ihlali konusunda çok ciddi itirazlar, belgeler, kanıtlar olmasına rağmen Yargıtay 9. Dairesi'nin bu tespitleri dikkate almadığını savunan Koç, şöyle devam etti: "Ve bir toptancı anlayışla karar vermektedir. Kararlar oy birliği ile çıkıyor dikkat ederseniz. Yani ortada bu kadar sahte delil iddiası, bu kadar gizli tanık güvenilirliği ile ilgili bu kadar ciddi iddia olmasına rağmen 9. Daire adil yargılanma hakkını ihlal eden tüm noktaları gözardı ediyor, toptancı karar veriyor. 12 Eylül 2012 referandumunun sonuçları burada da çıkıyor. Yetmez ama evetçilerin kulakları çınlasın."

"TC'DE BİR TAVSİYE İŞLEMİ YAPILIYOR"

Yargının ulaştığı noktayı gözler önüne sermesi bakımından önemli olduğunun altını çizen Koç, "Türkiye Cumhuriyeti’nde bir tavsiye işlemi yapılıyor. Yargı şekillendiği usulde kendisine verilen görevi yapıyor. Ortaya çıkan acı gerçek şudur, toplumsal ve sosyal barışımız ciddi bir tehdit altındadır. Bağımsız yargı güvencesi olmayan bir toplumda yaşamanın barışın zedelenmesinde temel neden olduğunun altını çizmek istiyorum. Bu siyasi iktidarın açtığı bir tehdittir. Bu tehtidin ortadan kaldırılmasının öncelikli görev olduğunun bilincindeyiz. Özeti sahte dijital veriler, gizli tanık güvensizliği hepsi yüksek yargı tarafından onanmıştır. Gerekçeli karar çıktıktan sonra da partimizin hukukçuları bu konuda da daha geniş açıklama yapacaklar. Bunlar parti adına yaptığım ilk değerlendirmeler." şeklinde konuştu.
CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri