Chp’li Koç: Yeni Bir ‘sivil Vesayet’ Arayışındalar

CHP Sözcüsü ve Genel Başkan Yardımcısı Haluk Koç, Milli Güvenlik Kurulu(MGK) toplantısında alınan kararlara yönelik olarak, hükümetin yeni bir sivil vesayet arayışında olduğunu söyledi. Koç, "Bunun bürokratik mekanizmasının yargı...

CHP Sözcüsü ve Genel Başkan Yardımcısı Haluk Koç, Milli Güvenlik Kurulu(MGK) toplantısında alınan kararlara yönelik olarak, hükümetin yeni bir sivil vesayet arayışında olduğunu söyledi. Koç, "Bunun bürokratik mekanizmasının yargı boyutunu gerçekleştirdiler, şimdi milleti sindirme dönemi geldi. Özel güvenlik paketi ile de demokratik hak arama yollarının kısıtlanacağı, herkesin makul şüpheli olarak değişik risklerle karşı karşıya kalacakları bir yeni dönem tasarlıyorlar. Umarım siyasi ömürleri bütün bunları gerçekleştirmeye yetmez." dedi.

Haluk Koç, CHP merkez binasında gündeme ilişkin basın toplantısı düzenledi. Basın toplantısının ardından gazetecilerin sorularını cevapladı. Bir basın mensubunun, "HDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan’ın, 'HDP'yi kapatmaya yönelik bizim için de çalışıyorlar, Kırmızı Kitap’ta HDP’nin olduğu' açıklamalarını nasıl değerlendiriyorsunuz?' sorusunu CHP'li Koç, şu ifadelerle cevapladı: "Şimdi çok uzun süren MGK toplantısından sonra bir takım çeşitli açıklamalar oldu biliyorsunuz, bir takım yeni tehlike taahhütler ortaya kondu. Bu tehlike taahhütler içerisinde legal gibi görünüp illegal yapılardan bahsedilen bazı paragraflar var. Herhalde HDP o boyuta girmiyor, Hasip Kaplan’ın o sözleri için söylüyorum. Ama tarif ettikleri olay daha farklı biliyorsunuz. Yani Türkiye'de hırsızların, resmi görevlerini yapan polisleri ve savcıları kovaladıkları garip bir dönemden geçiyoruz. Yani kendi yaptıklarının, ettiklerinin kurcalanmaması, sorgulanmaması, takip edilmemesi için her türlü önlemi alacaklarını gösteriyor. Yeni bir sivil vesayet arayışındalar. Bunun bürokratik mekanizmasının yargı boyutunu gerçekleştirdiler, şimdi milleti sindirme dönemi geldi. Özel güvenlik paketi ile de demokratik hak arama yollarının kısıtlanacağı, herkesin makul şüpheli olarak değişik risklerle karşı karşıya kalacakları bir yeni dönem de tasarlıyorlar. Umarım siyasi ömürleri bütün bunları gerçekleştirmeye yetmez ve Türkiye gerçekten demokrasi evrensel standartlarda bir hukuk devleti ile tekrar buluşur ve teamülünde birliğini bütünlüğünü koruyarak yoluna devam eder."

‘EMİNE ÜLKER TARHAN İLE POLEMİĞE GİRMEM’

Başka bir gazetecinin "Emine Ülker Tarhan'ın Hürriyet yazarı Ayşe Arman'a verdiği röportajda CHP o kurultayda 2015 seçimleri için yol haritası belirlemedi, koltuk savaşı yaşandı.’ diye bir açıklaması oldu, bununla ilgili ne düşünüyorsunuz?" sorusuna ise Koç, Tarhan ile polemiğe girmeyeceği karşılığını verdi.

Koç, "Sayın Emine Ülker Tarhan’ın söylediği bu sözleri ile ilgili bir polemiğe girmem. Daha önce de söyledim, istifa etmesine üzüldük. Siyaset uzun süreli bir iş, dirençli olmak gerekir yani bir polemik noktasına taşınacak bir cevap vermek istemiyorum. Ama siyasetin hiç kimse için hazırlanmış bir koltuk sunmaması gerektiğini bu yaşanan süreçte öğrendik. Hak edilerek o koltuk elde edilmeli, siyasette eğer hazır olarak sunduğunuz zaman bu yorumları çok rahat yapabiliyorlar." dedi.

'RTÜK’ÜN VERECEĞİ KARARI BEKLİYORUM'

Haluk Koç, "RTÜK’te Atatürk ile ilgili bir tartışma yaşandı RTÜK’ün o yayına ceza verilmemesi, bir personel tarafından bir CHP’li üyenin odası basıldı bununla ilgili ne düşünüyorsunuz?" sorusunu ise "Bir televizyon kanalında Cumhuriyet Halk Partisi ve Atatürk ile ilgili Türkiye'nin yakın tarihinde kalıplaşmış önemli kahramanlarla ilgili yapılan yüz kızartıcı, ahlaksız, terbiyesiz yorumlar ancak sipariş üzerine bir hokkabaz tarafından bir havuz medya kanalında yapılabilirdi. RTÜK’ün de buna karşılık bir ceza vermesi gerekirdi. Yani Cumhuriyet Halk Partisi'ne, Mustafa Kemal Atatürk'e Türk milletinin diğer değerlerine kendi görüş açılarından saldırmak serbest, hakaret etmek serbest; kendi özel kanalları ve maaşlı hokkabazlar bunu yapabilir ve bu karşılıksız kalır, bunu kırmak gerekiyor. Cumhuriyet Halk Partisi RTÜK üyesi Sayın Ali Öztunç’a yapılan saldırı girişimlerini kınıyorum ve bu konuda RTÜK’ün vereceği kararı da bekliyorum. Yani eğer bir müeyyide uygulanmaz ise o zaman önüne gelen önüne gelene hakaret etmeye başlar; tüm değerler, ortak değerler ayaklar altına alınır. Zaten bu kadar kargaşa yaşayan bir toplumda fitilini ateşlersek bundan zararlı çıkacak olan da diğer kurumlardan çıktığı gibi yine AKP ve bu işi kolaylaştıran girişimleri olacaktır." şeklinde cevapladı. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri