Chp’li Koç: Gençlerle Beraber Sana Camileri Yıktırmayacağız

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Haluk Koç, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a seslenerek, "Gençlerle beraber sana camileri yıktırmayacağız Sayın Başbakan.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Haluk Koç, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a seslenerek, "Gençlerle beraber sana camileri yıktırmayacağız Sayın Başbakan.” dedi.
Haluk koç, CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK) Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında genel merkezde toplantı yaptığı esnada basın mensuplarına gündemdeki konularla ilgili açıklama yaptı soruları cevapladı.

ODTÜ'deki olaylarla ilgili hukukun üstünlüğünün ve önceliğinin yerini devlet eliyle baskın ve kaba kuvvet gösterisinin aldığını öne süren Koç, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın "Gezi benzeri olaylar çıkarma gayretleri var" sözlerini de, "Korku ve tehdit içeren açıklamalar" olarak niteledi.

YÜCE DİVANLIK 60 YOLSUZLUK DOSYASI VAR

Başbakan Erdoğan'ın CHP için "Biz yol yaparız, onlar yolsuzluk yapar" sözlerine ilişkine de sert tepki gösteren Haluk Koç, Başbakanın zalimlik ve kibir sergilemede artık iyice ustalaştığını belirtti.
Yolsuzluk deyince akla gelenin AK Parti dönemindeki iktidarın uygulamaları olduğunu savunan Koç, her biri yüce divanlık dava olan 60 tane yolsuzluk dosyası çıkardıklarını anlattı.
Koç, “Başbakan bunlardan hiçbirinden kaçamayacak. Bu yolsuzluk dosyaları Başbakan'ın boynunda onu Yüce Divan'a götürecek kadar önemli birer milli soygun dosyası." dedi.
Koç, ODTÜ’de yaşananlarla ilgili sözlerini şöyle sürdürdü: "Yol da yapılır elbet. Burada sorulması gereken soru şu; sen hukuka uygun davranıyor musun? Bu konuyla ilgili hazırlanan ODTÜ Koruma Amaçlı Plan henüz itiraz aşamasındayken bu telaş niye, neden yasal sürenin dolmasını beklemeden bu gece baskını düzenliyorsunuz? Bir ülkede hukuku Başbakan ve ona şirin gözükmek için hiçbir kavrama saygısı olmayan bir belediye başkanı çiğnerse bu ülkedeki sade yurttaşlar ne yapacak. Buradaki konu yol değil, rant."

"İNANÇLAR ÜZERİNDEN SİYASET YAPANLAR ŞEYTANIN GÖLGESİ"

İnançlar üzerinden siyaset yapma geleneğini sürdürenlerin şeytanın bu dünyadaki gölgesi olmaya devam ettiğini dile getiren Koç, "Beyefendinin dilinin altındaki bakla ‘rant için, çıkar için cami bile yıkarım' felsefesi. Başbakan'ın derdi milletin camisi de, yolu da değil. O kendi yolunu bulma derdinde. Söz konusu rant ise, çıkarsa, paraysa bunlar için gerisi teferruattır. Cami de teferruattır, din de, diyanet de, ahlak da teferruattır." diye konuştu.

Başbakan’a seslenen CHP’li Koç, "Şunu çok iyi bilmesi gerekiyor Sayın Başbakan'ın, sana camileri yıktırmayacağız Sayın Başbakan. Hem de o Gezi'deki gençlerle beraber. Hani o "Camide içki içtiler iftirası attığın gençlerle beraber. ODTÜ'de direnen gençlerle beraber sana rant için camileri de yıktırmayacağız." dedi.

"TEK SORUMLU FİDAN DEĞİL, ÜÇLÜ BİR SİYASİ FİGÜR VAR"

Lübnan'da kaçırılan Türk pilotlarının serbest bırakılmasının ardından Başbakan'ın pilotları havaalanında karşılamasını ise şov olarak niteleyen Koç, Başbakan'ın izlediği yanlış politikaların Türkiye'yi çok açık bir ateş çemberinin içine soktuğunu söyledi. Koç, "Suriye'deki silahlı radikal çeteler ve onlarla Türkiye'yi yandaş yapanlar ne yazık ki bu uygulamalardır. Başbakan'ın karşılama şovu bu kirli ilişkilerin üzerinin örtülmesine dönük bir propaganda tavrıdır. Bunlar kurtla beraber olup koyunu yiyorlar, sonra çobanla beraber olup oturup ağlıyorlar." dedi.

MİT Müsteşarı Hakan Fidan'la ilgili gelişmelere de değinen Koç, Türkiye-Suriye sınırının uluslararası terör örgütlerinin "at oynatma sahasına" döndüğüne işaret etti. Koç, "Burada tek sorumlu MİT Müsteşarı Hakan Fidan değil, bir üçlü var. Başbakan, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ve Fidan aslında tek bir siyasi figürdür. Türkiye'nin bu üçlü vasıtasıyla koruduğu, lojistik sağladığı tüm radikal gruplar birbirleriyle çatışı hale gelmiştir. PYD, OSÖ, El Kaide Türkiye'nin sınır komşuları haline geldi." yorumunu getirdi.

Yeni anayasanın uzlaşılan 60 maddeleriyle AK Parti Grup Başkanvekili Nurettin Canikli'nin TBMM’deki açıklamalarını da değerlendiren Haluk Koç, uzlaşma komisyonunun çalışmalarına başlarken hazırladığı protokol maddesini gazetecilere okuyarak hatırlattı.

CHP 4 PARTİNİN MUTABAKATINI DESTEKLİYOR

CHP’nin bu mutabakat metnine bağlılığını sürdürdüğünü söyleyen Koç, "Dört siyasi partinin üzerinde mutabık kaldığı konularda CHP olumlu görüşünü yansıtmaktadır." dedi. Canikli ile Başkan Erdoğan'ın bugün Esenboğa Havalimanı'nda yaptığı açıklamaların çeliştiğine işaret eden Koç, "Sanıyorum ki Sayın Başbakan'ın açıklamaları AKP geleneğinde hükümeti ve grubu bağlıyor. Sayın Başbakan burada "Hiçbir şart-şurt kabul etmeyiz' diyor. Sayın Canikli önce Sayın Başbakan'ı dinlesin bugün. CHP 4 siyasi partinin mutabık kaldığı konularda adım atma noktasında daha önceki tutumunu sürdürüyor." dedi.

SARIGÜL SORUSUNU CEVAPLAMADI

CHP sözcüsü Haluk Koç, Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül'ün adaylık sürecinde CHP'ye katılımı konusunda gelinen son noktanın sorulması "Defaten söylendi. CHP'nin kurumsal yapısı, ilkeleri ortada. CHP bu konuyla ilgili düşüncesini açıkladı, defaten tekrarlamak ancak anlamak istemeyenlere karşı tutulan bir yöntemdir" diyerek rahatsızlığını dile getirdi.

BAŞÖRTÜLÜ VEKİL

Koç, "Bugün TBMM'ye başörtülü bir vekil girse CHP'nin tavrı ne olacak" sorusunu, "Varsayımlar üzerine bu kürsüden cevap vermek olmaz. Ortada kurallar, yönetmelikler var. Devletin egemenlik hakkını kullananların yani hizmet sunanların hangi kategorilerde, demokratik, laik sistemlerde ne yapması gerektiği ortada" diye cevapladı.


CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri