Chp’li Koç: Çiçek Sonucu Bile Bile İyi Niyet Rolüne Soyundu

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Haluk Koç, Anayasa Uzlaşma Komisyonu çalışmalarında TBMM Başkanı Cemil Çiçek’in sonucu bile bile iyi niyet rolüne soyunduğunu savundu.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Haluk Koç, Anayasa Uzlaşma Komisyonu çalışmalarında TBMM Başkanı Cemil Çiçek’in sonucu bile bile iyi niyet rolüne soyunduğunu savundu.

CHP’li Haluk Koç, Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında MYK toplantısı sürerken parti genel merkezinde gazetecilere açıklama yaptı, sorularını cevapladı. TBMM Başkanı Cemil Çiçek'in Anayasa Komisyonu'nun çalışmalarıyla ilgili yazacağı mektubun Kılıçdaroğlu'na ulaşıp ulaşmadığı konusunda bilgisi olmadığını belirten Koç, şunları ifade etti: "Niyetini ifade edebilir, Meclis Başkanı. Mektupla konuşmak daha kolay geliyor herhalde. Sayın Çiçek bu masanın devrileceğini bile bile şimdiye kadar iyi niyet rolüne soyunmuştu herhalde. Sayın Cemil Çiçek bağımsız bir Meclis Başkanı iradesi ortaya koyamamıştır."

ARINÇ’IN ‘ULUDERE’ SÖZLERİ

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın "CHP'nin Uludere'yi istismar ettiğine" yönelik sözlerine ise Koç, "Uludere'nin hesabını veremeyen kadronun içinde bu ağlayan kişi de mevcut. Olayın en başında sorumlusu gereken soru hale cevapsız; Uludere'de vur emrini kim verdi? Doğrudan sorumluluğunun Başbakan'a uzandığı bir noktada Sayın Arınç, paspas olduğunu unutup CHP Genel Başkanına laf söylüyorsa herhalde siyaset iyice irtifa kaybetti demektir." ifadeleriyle tepki gösterdi.

YEREL SEÇİM ÇALIŞMASI

Koç, yerel seçim çalışmalarıyla ilgili 30 Kasım'da İstanbul'un 26 ilçesinde eğilim yoklaması yapılacağını belirterek, yine birçok ilçede eğilim yoklaması kararının alınacağını bildirdi.
CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri