CHP'li Kart'tan Anayasa açıklaması

CHP Konya Milletvekili Atilla Kart, CHP'nin anayasa değişikliği ile ilgili öneriyi kabul etmemesine ilişkin açıklamalarda bulundu

CHP Konya Milletvekili Atilla Kart, CHP'nin anayasa değişikliği ile ilgili öneriyi kabul etmemesine ilişkin, "Adalet Komisyonu'nun hazırlamış olduğu rapor demokrasinin bir baskı aracı gibi başımızda duracak ve orada siz müzakere yapacaksınız. Bunun inandırıcı tarafının olmadığı son derece açıktır" dedi.

CHP Konya Milletvekili Atilla Kart, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, CHP'nin anayasa değişikliği ile ilgili öneriyi kabul etmemesine ilişkin, "Anayasa Komisyonu çalışmalarını sürüncemede bırakmak gibi bir yaklaşımımız söz konusu değil, ama neyi görüyoruz? Bilinçli olarak o toplantının da pazartesiye bırakıldığını görüyoruz. Buradaki amaç, HSYK teklifi rapor haline gelsin ve ortada dursun. Ondan sonra biz oturup anayasa taslağının görüşmesini yapacağız. Bunun ciddiyetle, inandırıcılıkla bağdaşır bir yönü yok. Burada anayasa taslak görüşmesi yaparken başımızda Adalet Komisyonu'nun hazırlamış olduğu rapor demokrasinin bir baskı aracı gibi başımızda duracak ve orada siz müzakere yapacaksınız. Bunun inandırıcı tarafının olmadığı son derece açıktır. O sebeple AKP, hiçbir kuralı tanımadan, diyalog ilişkisine fırsat vermeden son derece gayriciddi bir yaklaşımla kararlı bir şekilde o süreci götürüyor. Orada bu düzenlemenin Anayasa Mahkemesi'nden döneceğini bile bile o aradaki 2-3 gün içinde hemen işlemlerini tesis etmek istiyor, HSYK'daki o değişimi yapmak istiyor. Yaratılan baskı ortamı sebebiyle zaten fiilen başladı. HSYK'daki daire yapılanması hemen başladı" dedi.

Kart, Anayasa Uzlaşma Komisyonu'nun çalışmalarının ön plana çıktığını belirterek, "2 yılı bulan süre içinde ortaya çıkan çalışmaların hem hukuki hem de siyasi anlamda olgunlaştığını görüyoruz. Orada tamamen çoğulcu bir yapıyı esas alan bir düzenlemeyi getirdik. Ortada böylesine bir taslak dururken, ortaya konan ilkelerle hiçbir şekilde bağdaşmayan düzenlemenin uzlaşma kavramlarıyla izah edilebilir bir yanı olabilir mi" diye konuştu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri