CHP'li Kart'tan 3 isme suç duyurusu

CHP Konya Milletvekili Atilla Kart, işadamları Mehmet Cengiz, Hayrettin Özaltın ve Celal Koloğlu hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu.

CHP Konya Milletvekili Atilla Kart, işadamları Mehmet Cengiz, Hayrettin Özaltın ve Celal Koloğlu hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu.

Kart, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına işadamları Mehmet Cengiz, Hayrettin Özaltın ve Celal Koloğlu hakkında, "Halkın bir kesimini; sosyal sınıf, ırk. veya bölge farklılığına dayanarak aşağılamak ve hakaret etmek suretiyle; Türk Ceza Kanununun 216/2 ve 125. maddesine muhalefet etmek" iddiasıyla suç duyurusunda bulundu.

Kart, suç duyurusunda 17 Aralık rüşvet ve yolsuzluk operasyonuna işaret ederek, "Yasal dinlemeye dayalı soruşturma bulgularına göre; 630 milyon dolarlık havuzun oluşturulmasında adı geçenler Başbakan'ın bilgi ve talimatı doğrultusunda aktif görev yapmışlardır" dedi.

Kart, basın duyurusunda da, "Yurttaşlarımızın anasına, avradına sinkaf ettiği, "en iyi Kürt, ölü Kürt'tür' dedikleri aleniyet kazanan yasal dinleme kayıtlarıyla ortaya çıkan, 17 Aralık yolsuzluğunun failleri arasında bulunan Mehmet Cengiz, Hayrettin Özaltın ve Celal Koloğlu hakkında hakaret ve yurttaşlarımız arasında bölücülük yaptıkları gerekçesiyle, TCK'nın 216 /2 ve 125. maddelerine muhalefetten dolayı Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına Tarafımızdan 10 Mart 2014 tarihinde suç duyurusunda bulunulmuştur" dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri