Chp’li Kart: Işid’e Eylül Ayında Konya’dan 150 Kişi Katıldı

CHP Konya Milletvekili Atilla Kart, eylül ayı içinde IŞİD’e Konya’dan 150 kişinin katıldığını iddia etti.

CHP Konya Milletvekili Atilla Kart, eylül ayı içinde IŞİD’e Konya’dan 150 kişinin katıldığını iddia etti. Yazılı bir açıklama yapan CHP’li Kart, 25 kişinin ise bu çatışmalarda hayatını kaybettiğini, ölü sayısının bu rakamın hayli üstünde olduğunun ifade edildiğini duyurdu.

IŞİD terör örgütünün Türkiye’deki faaliyetleri hakkında kendisine ulaşan bilgileri kamuoyu ile paylaşan CHP Konya Milletvekili Kart, eylül ayı içinde 150 kişinin Konya’dan Suriye’ye geçerek IŞİD’e katıldığını açıkladı. Bunlardan 25’inin çatışmalarda hayatını kaybettiğini ifade eden Kart, ölü sayısının bu rakamın hayli üstünde olduğuna değinerek “Katılımlar daha ziyade Bozkır, Çumra ve Konya Merkez ağırlıklı olarak gerçekleşmiştir. Ölen kişilerin bir bölümünün kimlikleri bilinmektedir.” dedi.

Suriye’ye geçişlerin ağırlıklı olarak Gaziantep üzerinden yapıldığı bilgisini veren CHP’li Kart, “‘Komutan’ durumunda bulunan kişinin de ağır yaralı olduğu ifade edilmektedir. Gaziantep sorumlusunun kimliği Emniyet’in bilgisi dahilindedir. IŞİD’e katılımları, IŞİD’in YPG’lilerle çatışma görüntülerini ve Suriye’ye giriş- çıkışların artık fiili bir hal aldığını gösteren görüntüler; İMC televizyonunun 1 Ekim tarihli akşam haberlerinde canlı olarak yayınlanmıştır. Kolluk güçlerinin, IŞİD’in Türkiye dahilindeki faaliyetlerine müdahale edemez halde olduğu görülmektedir.” dedi.

CHP’li Kart, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Himaye ya da asli –manevi azmettirme yollarıyla gerçekleşmekte olan bu tablonun sonuçlarından, hem siyasi ve hem de anayasal olarak Hükümetin sorumluluğunun doğacağı açıktır. Anlatımı yapılan bu fiili durum, Hükümetin gerçek hedefinin IŞİD olmadığını, başka amaçlarının bulunduğunu gösterir niteliktedir. Tarafımıza ulaşan bilgileri kamuoyuyla paylaşmaya devam edeceğiz.”

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri