CHP'li Kart Erdoğan'ın mazbatasını eleştirdi

CHP'li milletvekili Atilla Kart, basın toplantısında yaptığı açıklamasında "Erdoğan, Türkiye'nin değil, Türkiye Cumhuriyeti'nin cumhurbaşkanıdır" diyerek mazbatasını eleştirdi.

CHP Konya Milletvekili Atilla Kart, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında, 15 Ağustos’ta, Yüksek Seçim Kurulu’nun Recep Tayyip Erdoğan’ı Cumhurbaşkanı olarak ilan ettiğini hatırlattı.

"TÜRKİYE'NİN TÜRKİYE CUMHURİYETİ'NİN CUMHURBAŞKANIDIR"

CHP'li Kart, yaptığı açıklamasında "TBMM Başkanını göreve davet ediyor ve çağırıyoruz. Seçilmiş Cumhurbaşkanı Türkiye’nin değil, Türkiye Cumhuriyeti’nin 12. Cumhurbaşkanıdır. Mazbatanın buna göre düzenlenmesi gerekir" dedi.

"BU GÖREVİ DAHA FAZLA SAVSAKLAYAMAZ"

TBMM Başkanını göreve davet ettiklerini vurgulayan Kart, şunları söyledi;

"Seçilmiş Cumhurbaşkanı Türkiye’nin değil, Türkiye Cumhuriyeti’nin 12. Cumhurbaşkanıdır. Mazbatanın buna göre düzenlenmesi gerekir. 15 Ağustos tarihi itibariyle TBMM’ye intikal eden mal bildiriminin Resmi Gazetede yayınlanması zorunludur. Bunu yerine getirecek olan TBMM Başkanıdır. Bu görevi daha fazla savsaklayamaz. Seçilmiş Cumhurbaşkanının, bir veya ikinci derece kan ve sıhri akrabalarıyla birlikte, 3628 sayılı Rüşvet ve Yolsuzluk Yasasına Muhalefet ettiğine dair, ciddi ve somut bilgilerin mevcut olduğunu yeri gelmişken hatırlatıyoruz."

MAZBATADAKİ TÜRKİYE CUMHURBAŞKANI İFADESİ DİKKAT ÇEKMİŞTİ

Recep Tayyip Erdoğan'ın mazbatası, YSK Başkanı Sadi Güven tarafından TBMM Başkanı Cemil Çiçek'e takdim edildiğinde, mazbatadaki "Türkiye Cumhurbaşkanı" ifadesi dikkat çekmişti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri