Chp'li İnce: Vali Haddini Bilecek

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Eski Grup Başkanvekili ve Yalova Milletvekili Muharrem İnce, Kırklareli’nde valilik ve belediye arasında yaşanan pano krizini yerinde görmek için geldiği kentte, Vali Mustafa Yaman’ı eleştirdi. İnce, "12 Eylül’ün...

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Eski Grup Başkanvekili ve Yalova Milletvekili Muharrem İnce, Kırklareli’nde valilik ve belediye arasında yaşanan pano krizini yerinde görmek için geldiği kentte, Vali Mustafa Yaman’ı eleştirdi. İnce, "12 Eylül’ün paşaları karar veriyordu, bir de Recep Bey'in valileri karar veriyor. Babanın çiftliği mi orası? Haddini bileceksin. Sana haddini bildireceğiz. Merak etme.” dedi.

Yaklaşık bir ay önce Kırklareli Belediyesi'nin, Vali Konağı'nın bulunduğu caddeye Atatürk posteri asmak için pano yapmak istemesi üzerine başlayan kriz bugün yeniden alevlendi. Panoyu tamamlamak için caddeye gelen belediye ekipleri, polis aracının halen pano temelinin üzerine durduğunu görmesi üzerine hemen yanına beton atmak istedi. Ancak polis ekipleri bu kez de stant açarak vatandaşlara sahte para, dolandırıcılık suçlarına karşı hazırlanan broşürleri ve ilköğretim haftası nedeniyle de caddeden geçen çocuklara balon dağıttı. Olay yerine gelen Kırklareli Belediye Başkanı CHP’li Mehmet Siyam Kesimoğlu, Kırklareli Emniyet Müdür Yardımcısı Engin Duraker ile görüştü. Kesimoğlu, çalışmalarının engellendiğini öne sürerken, Duraker ise okulların açılmasına kısa bir süre kala vatandaşları bilgilendirmek için stant açtıklarını söyledi.

Durumu Vali Mustafa Yaman’la görüşmek üzere Kırklareli’ne gelen CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce, valinin kendisiyle randevusunu iptal etmesine büyük tepki gösterdi.

Alanda bir basın açıklaması yapan İnce, Belediye Başkanı Mehmet Siyam Kesimoğlu’nun devlet adabını bilen birisi olduğunu belirterek, bir kentte panonun nereye asılacağına, heykelin nereye dikileceğine valilerin karar veremeyeceğini söyledi. İnce, “12 Eylül’ün paşaları karar veriyordu, bir de Recep Bey'in valileri karar veriyor. Bunun kararını belediye başkanı verir. Vali beyi buradan uyarıyorum. Görevini yap, valilik yap, belediye başkanının karşısına polisleri getirme. Bizim polis kardeşlerimizle bir sorumuz yok. Onlar emir kulu. Bu sorun çözülmezse buraya çok kısa bir süre içerisinde çok sayıda milletvekili arkadaşımla birlikte gelip buraya o panoyu dikeceğiz. O kadar… Bunu bilsin. Zabıta ile, partililerle, parti yöneticileriyle dikmeyeceğiz, milletvekilleriyle birlikte gelip o panoyu buraya dikeceğiz. O pano buraya dikilecek." şeklinde konuştu.

Atatürk’ten rahatsız olan bir valinin olamayacağını dile getiren CHP'li İnce, belediye başkanının sonuna kadar haklı olduğunu ve yanında duracaklarını kaydetti.

CHP'li İnce daha sonra İstasyon Caddesi’nde toplanan kalabalığa hitap etti. “Son cümleyi önce söyleyeyim” diyerek konuşmasına başlayan İnce, “Bak sayın vali, yanlış yapıyorsun. Sen kimsin, senden emir mi alacağım vali? Sen Recep’in valisi olabilirsin ama ben milletin vekiliyim. Kimsin sen? Adam yerine koydum geldim buraya. Görüşeceğim dedin ben de geldim. Kapıda polisler dedi ki, 'burada yok' vali. Sen benimle dalga mı geçiyorsun. Kapına çağırıp görüşmeyeceksin. Babanın çiftliği mi orası? Haddini bileceksin. Sana haddini bildireceğiz. Merak etme.” ifadelerini kullandı.

12 Eylül’ün üzerinden 35 yılın geçtiğini anımsatan Muharrem İnce, şunları söyledi: “35 yıl geçmiş Kenan paşanın üzerinden. Kenan paşanın generalleri yapıyordu, istediği yere heykel dikiyor, pano koyuyordu. Sen Kenan paşanın generallerinden biri misin? Buna belediye başkanı karar verir. Herkes haddini bilecek. Ben Kırklareli’lerden belediye başkanımızın yanında olmasını istiyorum. Bu inatlaşma sona ermelidir. Biz o panoyu oraya dikeceğiz. Sadece polis memuru arkadaşlarımızla karşı karşıya gelmek istemediğimiz için bugün yapmadık. Ama oraya milletvekillerimizle geleceğiz."

Kırklareli Belediye Başkanı Mehmet Siyam Kesimoğlu da, bir aydan bu yana bir mücadelenin içerisinde olduklarını ifade ederek, “Demokratik tepkimizi dile getirmek gayreti içerisindeyiz. Şehir stadının yan duvarında Atatürk fotoğrafları vardı. Kendini ve haddini bilmez kişiler tarafından iki kez tahribata uğradı. Oradan kaldırdık. Bundan iki ay önce o fotoğrafı İstasyon Caddesi’ne asacağımızı ifade ettik ve çalışmalarımıza başladık. 7 adet kaide üzerine her iki yüzüne Atatürk fotoğrafı ve altında Atatürk özlü sözleri yer alacaktı, ışıklandırılacaktı. Biz bunu yapacaktık.” diye konuştu. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri