Chp’li Görevlilerin Eğitim Yaptığı Sandıktan ‘ekmek’ Çıktı

Bakırköy’de CHP’li sandık görevlilerine uygulamalı eğitim yapıldı. Görevlilere, nasıl oy kullanacağı ve sayım yapıldığı sırada nelere dikkat etmesi gerektiğinin anlatıldığı programa, Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu...

Bakırköy’de CHP’li sandık görevlilerine uygulamalı eğitim yapıldı. Görevlilere, nasıl oy kullanacağı ve sayım yapıldığı sırada nelere dikkat etmesi gerektiğinin anlatıldığı programa, Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu da katıldı. Uygulamanın yapıldığı ve İhsanoğlu’nun açtığı sandıktan ekmek çıktı.

Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu, CHP Bakırköy İlçe Yönetimi sandık görevlileri eğitim programına katıldı. Bakırköy Botanik Park’ta düzenlenen programda sahnede bulunun temsili sandığı İhsanoğlu açtı. İhsanoğlu, sandıktan çıkan ekmeği öpüp alnına koyarak, “Yarın sandıktan ekmek çıkacak. Bu ekmek bizim refahımızın, huzurumuzun sembolü olacak. Türkiye’de herkes bu ekmeğin daha büyümesini istiyor. Herkes bu ekmeği huzur içerisinde paylaşmak istiyor. Biz diyoruz ki gelin sevgi ekelim, saygı ekelim. Nefret, şiddet ekmeyelim. Hakaret ekmeyelim. Birlik ve dirlik ekelim ki ekinlerimizi büyütelim. Büyüttükçe refahımız büyüsün. Her şeyimizi paylaşalım ama vatanımızı kimseyle paylaşmayalım.” dedi.

Türkiye’de birçok ili ziyaret ederek cumhurbaşkanlığı yarışındaki misyonunu anlattığını söyleyen İhsanoğlu şöyle konuştu: “Halk, büyük değişim istiyor. Halk yeni ses duymak istiyor, yeni nefes almak istiyor. Halk korku imparatorluğunu yıkmak istiyor. Halk yeniden huzuruna dönmek istiyor. Ben şunu görüyorum ki yarın bu sessiz yığınların oyu burada patlama yapacak ve gerçekten buradan ekmek çıkacak.”

Salonu dolduran görevlileri seslenen İhsanoğlu, “Bütün yapılan haksızlıklara, eşitsizliklere rağmen, hususi şekilde hazırlanmış kanun ve nizama rağmen Türkiye, bu seçimi kazanacak ben bundan eminim. Herkesin göremediği yığınlar var. Herkesin sesini duyamadığı yığınlar var. Yarın inşallah sizler Türkiye’nin, demokrasinin ve ekonominin önünü açacaksınız.” diye konuştu.

Türkiye’de 52 milyon seçmen ve 165 bin sandık olduğunu hatırlatan İhsanoğlu, şöyle devam etti: “Bizim sırf İstanbul’da gönüllü sayımız 18 bin kişi. Ben bunların her birinin gözlerinden öpüyorum. Bizim internette yaptığımız bir ilan üzerine geldiler. Biz bunların nereden geldiğini nasıl geldiğini bilmiyoruz ama şunu biliyoruz niye geldiklerini biliyoruz. Bu sandığın namusunu korumak için geldiler, demokrasinin namusunu korumak için geldiler.”

“SOMA’DA PARA TEKLİF ETTİLER”

Cumhurbaşkanı adayı İhsanoğlu, konuşmasında Soma’da madenci şehitliğini ve ailelerini ziyaret ettiğini de söyledi. İhsanoğlu, eşi şehit olan bir madenci yakının sözlerini şöyle aktardı: “301 şehidimizin ailesiyle hemdert olduk. Onlar bu sandığı dört gözle, ağlayarak bekliyorlar. Bir heyecan içerisinde bekliyorlar. Ben böyle bir şey görmedim hayatımda. Ama şunu da gördüm, bu sandığa ihanet etmek için yapılan tezgahların en çirkinini gördüm. Bir hanım, bir şehit eşi, bir yetim öksüz annesi geldi dedi ki ‘Efendim, bize para teklif ediyorlar. ‘Oyunuzu, belirli yere basın, bunu telefonla çekin, getirin biz size bir zarf vereceğiz’ diyorlar.’ Türkiye, bu noktaya geldi.”

“TÜRKİYE’YE BU SON ŞANSINI KAYBETTİRMEYİN”

İhsanoğlu şöyle devam ett: “Sandık görevlileri arkadaşların görevi sandığın açılmasıyla bitmiyor. Bu görev ilçe kurullarında, il kurullarında birleştirme süreciyle devam ediyor. Sahtekârlık, asgari ölçüde burada oluyor. Bir üste bir üste daha bunu gördük. Birçok yerde sandıkta kazanan adaylar masada kaybediyor. Onun için masada kaybettirmeyiniz. Türkiye’ye bu son şansını kaybettirmeyin.”

“KUŞ UÇMAZ DERKEN NE BOMBALAR UÇURULUYOR”

Türkiye’nin yurt dışındaki itibarını kaybettiğini belirten İhsanoğlu Amerika’nın IŞİD’e yönelik düzenlediği bombardımanın Türkiye’nin acziyetini ortaya koyduğunu söyledi. İhsanoğlu, “Türkiye, hiçbir milli çıkarını, itibarını koruyamaz hale geldi. Ortadoğu’da haritaları Türkiye çizecekti. Ankara’da birileri orada bizim haberimiz olmadan kuş uçmaz derken orada ne kuşlar uçuyor ne bombalar uçuruluyor. Herkes milli çıkarlarını, siyasi menfaatlerini koruyor. Biz kendi pilotlarımızı koruyamıyoruz, kendi konsolosumuzu kurtaramıyoruz. Biz Türkmen kardeşlerimizi kurtaramıyoruz. Bize yasak getiriliyor, o terör çetesi hakkında hiç kimse bir yazı yazamıyor. Bayram günü sabahleyin, suratsız insanlar, şekilsiz insanlar, ne idiğü belirsiz insanlar İstanbul’da cihat namazı kıldılar. Bu neyin cihadı, kime karşı cihad bu. Para topluyorlar, İstanbul’da. Hiç kimse bunun cevabını veremiyor. Yani bu memlekette hırsıza hırsız denemiyor, teröristlere terörist denemiyor.” ifadelerini kullandı.

“TÜRKİYE PEHLİVAN SEÇMEYECEK, HAKEM SEÇECEK”

Cumhurbaşkanlığı seçiminde vatandaşların pehlivan değil hakem seçeceğini anlatan İhsanoğlu, siyasi parti liderinden tarafsız bir cumhurbaşkanı olmayacağını dile getirdi. İhsanoğlu, “Türkiye’de rejimi değiştirmek isteyenler, o rejimin anayasasına sadık olmayacaklarını ilan edenler Çankaya’da kriz çıkartırlar. Çankaya, kriz yeri değil. Biz bir defa kriz gördük ekonomimiz çöktü. Bir daha kriz görürsek Allah korusun ekonomi değil ülkenin kendisi çöker. Bütün partililerle konuşunuz ve onları ikna ediniz. Onlar gelip oylarını kullansınlar.” ifadelerini kullandı.

“CHP VE MHP BÜYÜK BİR TARİHİ UZLAŞMA İÇERİSİNE GİRDİLER”

İhsanoğlu, “Beni aday gösteren iki parti CHP ve MHP büyük bir tarihi uzlaşma içerisine girdiler. Gençler bilmezler, 70’li yıllarda biz çok acı çektik. Ülkemiz, çok acı çekti, çok evladını kurban verdi. Çünkü orada uzlaşma yoktu. Siyasiler arasında uzlaşma yoktu. ‘Sen sağcısın, sen solcusun, sen faşistsin, sen komünistsin’ böylece birbirimizi vurduk. Ben, genç bir öğretim üyesi olarak çok evladımızın, öğrencimizin nasıl şehit edildiğini gördüm. Türkiye’de bu halka yansıdı. Şimdi Allah’a şükür o gün zıt olan iki parti bugün uzlaşıyor. Bu bizatihi Türkiye’de çok büyük bir siyasi gelişmedir. Siyasi olgunluktur, takdire şayanlıktır. Bunu hepimiz korumamız lazım. Bu uzlaşmayı, liderler seviyesinde yapılan uzlaşma aslında tabandan gelen siyasi bir hareket değil bu aynı zamanda sosyolojik bir dönüşüm Türkiye’de. Bir de bunun üzerine 12 parti daha gelip buna katılması hakikaten Türkiye’nin yüz akıdır. Onun için burada MHP’li ve CHP’li kardeşlerime teşekkür etmek isterim. Bu uzlaşı yarın kendini sandıkta göstersin. Tek parti olarak, şu parti bu parti değil sadece Türkiye Partisi olarak hareket edin. Çünkü Türkiye’nin kurtulması lazım.” dedi.

"BAŞKALARI GİBİ KAÇACAK DELİK ARAMIYORUM"

İhsanoğlu daha sonra gazetecilerin sorularını yanıtladı. Bir gazetecinin, “Olur da kaybederseniz bundan sonraki hayatınızı Türkiye’de mi geçireceksiniz, siyaseti düşünür müsünüz?” sorusuna ise İhsanoğlu, “Ben hiç partinin üyesi değilim. Ben başkaları gibi kaçacak delik aramıyorum.” yanıtını verdi. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri