Chp’li Gök: Ankara’nın Alınan Su Numuneleri Sahte

Ankara’daki şebeke suyunun sağlıksız olduğuna yönelik tartışmayı başlatan isim olan CHP Ankara Milletvekili Levent Gök, Başkent'in dış ilçelerine verilen ‘suyun içilemez’ olduğuna yönelik valiliğin uyarıldığı Ankara Halk Sağlığı...

Ankara’daki şebeke suyunun sağlıksız olduğuna yönelik tartışmayı başlatan isim olan CHP Ankara Milletvekili Levent Gök, Başkent'in dış ilçelerine verilen ‘suyun içilemez’ olduğuna yönelik valiliğin uyarıldığı Ankara Halk Sağlığı Müdürlüğü’nün belgesi konusunda, gazetecilerin yanıltılmasına tepki gösterdi.

Bu konudaki tavrın, Türkiye’deki halk sağlığının ne kadar ayaklar altına alındığının da bir göstergesi olduğunu savunan CHP’li Gök yazılı açıklamasında, "Ankara’da asıl tartışılması gereken konulardan biri Sağlık Bakanlığı Ankara Halk Sağlığı Müdürlüğü’nün halka doğru bilgi verip vermediği noktasındadır. Ayrıca Ankara’da su konusundaki analizlerde bir başka önemli detay da, numunelerin ‘belirlenen adreslerden’ alınmadığı, ‘alınmış gibi’ gösterildiğidir; yani numuneler sahtedir. Bu konu çerçevesinde su analizlerine katılan laborantların yetkinlik ehliyetinin olmadığı yönünde de çok ciddi kuşkular vardır. Bu konudaki kafa karışıklığı giderilmeden Ankara Halk Sağlığı Müdürlüğü’nün dış ilçelere yönelik gerçek bir belge konusunda bir gazeteciyi yanıltması Türkiye’de halk sağlığının ne kadar ayaklar altına alındığının tipik bir göstergesidir. Nitekim basına yansıyan belgenin doğruluğu aynı gün içinde Sağlık Bakanlığı tarafından da kabul edilmiştir." dedi.

"ANCAK ‘GÜVENLİ TAHLİL’ KAFA KARIŞIKLIĞINI GİDERİR"

Milletvekili Levent Gök, bu konuda kamuoyu tatmin edici, ciddi yanıtlar beklediklerine işaret ederek, "Magazinleşmeden, sulandırılmadan, her şey şeffaflık içinde ortaya konulmalıdır. Ankara Büyükşehir yetkilileri, Halk Sağlığı Müdürlüğü yetkilileri, kimya mühendisleri odası, çevre mühendisleri odası başta olmak üzere bu konudaki yetkin tüm odalar müştereken alacakları su numunelerini güvendikleri bir ortamda tahlil ettirmeli ve sonucunu da birlikte açıklamalıdırlar. Ankara suyuna yönelik kafa karışıklığı ancak böyle giderilir. Ankara’nın dış ilçelerine sağlanan suyun sağlıksız olduğuna ilişkin gazetecilerin yanıltıldığı gerçek belge ise aslında genel çerçevedeki tartışmanın dışındadır. Çünkü Ankara’nın merkezindeki içme suyuna bağlantı yapılan Kızılırmak suyu ile değil, dış ilçelere verilen suyla ilgilidir." değerlendirmesini aktardı.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri